Чернігів: Пенсійні виплати підвищено з 1 вересня 2015 року

Чернігів: Пенсійні виплати підвищено з 1 вересня 2015 року

06.10.15 17:35 0 701
Згідно чинного законодавства з 1 вересня 2015 року збільшено розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, – з 949 до 1074 гривень. Це, відповідно, вплинуло на підвищення пенсій, розміри яких визначають від прожиткового мінімуму.

5 вересня, на брифінгу в облдержадміністрації говорили про здійснення перерахунку пенсій та особливості їх підвищення.

Начальник Головного управління Пенсійного фонду України в області Марія Помилуйко зазначила основні категорії осіб, яким підвищено пенсії. Вона акцентувала увагу на індивідуальному підході в нарахуванні пенсій у залежності від страхового стажу, розміру заробітної плати, з якої призначено пенсію, виплат індексації, наявності підвищень та надбавок до пенсії тощо.

Також вона повідомила, що пенсії перераховані незалежно від факту роботи (тобто як працюючим, так і непрацюючим пенсіонерам). Ця норма діє до 1 січня 2016 року.

Перерахунки пенсій, надбавок та підвищень, розмір яких залежить від прожиткового мінімуму, здійснено за матеріалами пенсійних справ, в автоматичному режимі. Немає необхідності у додатковому зверненні пенсіонерів до органів Пенсійного фонду.

У жовтні кожен пенсіонер у свій день виплати одержить пенсію за жовтень у повному перерахованому розмірі та доплату за вересень.

Підвищені виплати отримають близько 79% від загальної кількості пенсіонерів області (ті, яким згідно чинного законодавства передбачено перерахунок пенсій). Внаслідок проведених перерахунків додаткові видатки на виплату пенсій в області складають 39,4 мільйонів гривень на місяць. Середній розмір підвищення на одну особу – 138,06 грн.

З 1 вересня збільшені наступні виплати:

• мінімальні розміри пенсії за віком (за наявності повного стажу) та пенсії у зв'язку з втратою годувальника (що призначені відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування»), надбавки до пенсій за понаднормовий стаж (що обчислені виходячи з розміру прожиткового мінімуму);

• мінімальні пенсійні виплати інвалідам війни та інвалідам з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС;

• мінімальні розміри пенсій, обчислених відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб»;

• підвищення до пенсії ветеранам війни, жертвам нацистських переслідувань, державна соціальна допомога на догляд інвалідам війни, надбавки до пенсії донорам, пенсії за особливі заслуги, мінімальні пенсії шахтарів та деякі інші.

З офіійного сайту облдержадмністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ