Чернівці готові розпочати опалювальний сезон з 10 жовтня

Чернівці готові розпочати опалювальний сезон з 10 жовтня

07.10.15 16:58 0 675
У зв'язку з очікуванням різкого зниження температури, починаючи з 8 жовтня, міський голова Олексій Каспрук заслухав звіти керівників комунальних підприємств та ЖРЕПів щодо готовності до опалювального сезону. У разі підтвердження прогнозу погоди і зниження температури нижче 8 градусів тепла вже цими вихідними у Чернівцях буде розпочато опалювальний сезон.

Централізоване теплопостачання у місті забезпечують 86 котелень. Станом на 6 жовтня 81 котельня готова подати теплоносій. На п'яти котельнях, які забезпечують теплом ДНЗ №18,48, ЗЛШ №14, міський Палац юнацтва та станцію переливання крові, завершується заміна газового обладнання.

З 25 вересня у всіх будівлях з централізованим теплопостачанням проведено гідравлічне випробування мереж. Виявлено два пориви теплових вводів до будинків на вул. Комарова,9А,9Б,11. Пориви усуваються.

Було заслухано також звіти начальників ЖРЕПів, де ще не завершено ремонтні роботи внутрішньо будинкових мереж.

Міський голова дав комунальникам три дні для завершення робіт із підготовки котелень та мереж для прийому теплоносія. Начальники ЖРЕПів попереджені про персональну відповідальність за готовність житлового фонду до прийому теплоносія.

Керівників установ освіти та охорони здоров'я зобов'язано підготувати альтернативні джерела подачі тепла та електроенергії на випадок аварійних ситуацій у центральних системах забезпечення електроенергією та теплом. Міський голова Олексій Каспрук наголосив на тому, що у пологовому будинку, лікарнях, дитсадках та школах температурний режим повинен бути забезпечений з першого дня похолодання.

МКП «Чернівцітеплокомуенерго» нагадує чернівчанам, що запуск системи теплопостачання міста за нормативами може зайняти кілька днів і тепло неодночасно поступає у всі квартири, що пов'язано з технічним особливостями мереж, недопущенням гідроударів. Можливі також пориви в обігрівальних приладах окремих квартир. Тому чернівчан просять у перші дні подачі тепла оперативно інформувати муніципальний Контакт-центр про пориви у батареях для їх усунення.

Усі комунальні служби переведено у режим чергування.

Спецтехніка МіськШЕП готова для прибирання першого снігу. Для утримання доріг в зимових умовах заготовлено 2300 тонн солі та 3000 кубів піску. На перші дні роботи підготовлено 600 кубів піщано-сольової суміші.

Підприємства , установи, організації, підприємців просять підготуватися до першого снігу та вчасно приступити до прибирання прилеглої до їх об'єктів території. Ті підприємці і керівники, які вчасно не приберуть прилеглу територію від снігу, ожеледі будуть притягнуті до адміністративної відповідальності.

Водіїв, власників автотранспорту просять подбати про зимову гуму для своїх транспортних засобів та у перші дні снігопаду утриматися від виїзду в місто, користуватися громадським транспортом, що дасть можливість спецтехніці більш оперативно розчистити від снігу дороги та забезпечити проїзд.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Василь Хомінець: «Наша ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ