В Житомирській області міністерство оборони поверне всі незаконно відчужені землі і фонди

В Житомирській області міністерство оборони поверне всі незаконно відчужені землі і фонди

07.10.15 08:05 0 633
Вчора, 5 жовтня, в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» відбулася прес-конференція на тему «Повернення Міністерству оборони України фондів і земель, які перебували у незаконному володінні».

У заході взяв участь тимчасово виконуючий обов'язки директора департаменту економічної діяльності Міністерства оборони України Кирило Клименко, генеральний директор концерну “Військторгсервіс”Анатолій Здір та інші посадові особи.

Як повідомили учасники заходу, протягом 2015 року Міністерство оборони України проводить масштабну роботу з повернення фондів, об'єктів нерухомості та незаконно відчужених земель Міноборони. Найбільше проблемних активів належать концерну «Військторгсервіс».

«На виконання доручення Міністра оборони України концерном «Військторгсервіс» у тісній взаємодії з прокуратурою та Фондом державного майна ведеться робота щодо повернення об'єктів із незаконного володіння. На балансі Концерну перебуває 161 об'єкт, який знаходився у незаконному володінні та користуванні. До незаконно відчуженого майна входять найпривабливіші з комерційної точки зору об'єкти: банно-пральні комплекси, ательє, великі магазини та склади, – розповів генеральний директор концерну «Військторгсервіс» Анатолій Здір.

«Наразі ми працюємо над поверненням незаконно відчужених об'єктів та визнанням недійсними договорів оренди та спільної діяльності. За 2014-2015 роки нам вдалося повернути 13 незаконно відчужених об'єктів на загальну суму 6 мільйонів гривень, а також 88 об'єктів, незаконно переданих в оренду та спільну діяльність», – повідомив Анатолій Здір.

За словами тимчасово виконуючого обов'язки директора департаменту економічної діяльності Міністерства оборони України Кирила Клименка, в оборонному відомстві триває наполеглива робота щодо повернення майна, яке протягом останніх років було втрачено, відчужено або передано у спільну діяльність чи довгострокову оренду на умовах, що істотно погіршують становище майна і доходи, які можуть бути використані для покращення забезпечення бійців.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: На залізничній колії в ...

КОМЕНТАРІ