Триває загальноміська акція “Чистий двір,вулиця,місто – чиста Україна!”

Триває загальноміська акція “Чистий двір,вулиця,місто – чиста Україна!”

07.10.15 14:31 0 771
У залі засідань міської ради відбулася нарада з питань проведення у Луцьку загальноміської акції “Чистий двір, вулиця, місто – чиста Україна!”, яку провів перший заступник міського голови Тарас Яковлев. Він акцентував на тому, що у Луцьку щороку проводиться екологічна акція, яка об'єднує зусилля для належної підготовки міста до зими.

Радник міського голови з екологічних питань Борис Сорока у своїй доповіді зазначив, що акція відбувається у підтримку Всесвітнього руху “Робімо чистим світ”, який проходить в Україні під гаслом „Чиста Україна – чиста Земля”, з метою покращення якості довкілля в місті Луцьку, здійснення заходів з озеленення, посадки дерев, ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ, прибирання парків і пляжів, збереження енергії та водних ресурсів, зменшення відходів, активізації участі міської громади у вирішенні проблем в галузі поводження з відходами та здійснення роботи з екологічної просвіти. Міський голова Микола Романюк підписав розпорядження про проведення загальноміської акції “Чистий двір, вулиця, місто – чиста Україна!” з 25 вересня до 15 листопада 2015 року. У її рамках буде організовано загальноміські толоки з очищення парків, скверів, пляжів, територій прибережних захисних смуг водних об'єктів від сміття та відходів, проведено загальноміську посадку зелених насаджень на громадських територіях. Керівникам підприємств, установ та організацій міста, незалежно від форми власності, потрібно забезпечити проведення санітарно-екологічних днів, прибирання територій від опалого листя та відходів на власних та прилеглих територіях щоп'ятниці протягом акції.

Борис Сорока поінформував учасників наради про проведені екологічні акції. Зокрема, на весні цього року було висаджено близько 1000 дерев і кущів. В одному із ДНЗ висаджено фруктовий сад, ще 200 дерев було висаджено у сквері “ Героям майдану”. Багато заходів із озеленення спільно провели підприємства різних форм власності, установи, організації, громадські організації. Також було окреслено обсяг робіт, які потрібно виконати в осінню пору.

Велику увагу було приділено попередженню фактів спалювання опалого листя, побутових відходів, рослинних залишків, що веде до різкого погіршення якості атмосферного повітря, а тому учасникам наради були роздані листівки, які потрібно розмістити у відповідних місцях різних мікрорайонів. У них повідомляється про адміністративну відповідальність за самовільне спалювання рослинності або її залишків. Тобто передбачено штраф: для громадян від 170 до 340 грн; на посадових осіб від 850 до 1190 грн.

Про важливість дотримання санітарних норм говорив заступник Державної екологічної інспекції у Волинській області Сергій Дудка. Адже інспекцією за 9 місяців було втричі більше виявлено фактів самовільного спалювання, ніж за увесь 2014 рік.

На завершення наради Тарас Яковлев дав доручення керівникам комунальних підприємств, закладів, відповідних управлінь, відділів, департаментів організувати роботу з санітарного очищення міських територій.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: У Чернігові повністю ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ