Рівненщина: на Дубровиччині конфлікт із браконьєрами закінчився для єгерів лікарняним ліжком

Рівненщина: на Дубровиччині конфлікт із браконьєрами закінчився для єгерів лікарняним ліжком

07.10.15 11:07 0 590
У протидії незаконному полюванню учора, 4 жовтня, близько полудня в селі Великі Озера тринадцятеро єгерів мисливського господарства та представників однієї із громадських організацій здійснювали обхід угідь. Чоловіки незабаром виявили порушників Закону, однак за це протистояння отримали розбите авто, відібрані рушниці, а троє із лісників — тілесні ушкодження.

Почувши неподалік постріли, єгері одразу вирушили у тому напрямку. Здогадки чоловіків підтвердилися, коли ті побачили браконьєрів. Однак під час спроби їх зупинити, мисливці-порушники намагалися здійснити наїзд квадрациклом на лісників і зуміли втекли.

Наступна зустріч не забарилася. Біля мосту, що веде до сусіднього села, лісників настигли ті ж браконьєри на квадрациклі та почали звинувачувати у перешкоджанні полюванню на їх території.

Доки тривав конфлікт, кількість мисливців збільшилась до 70 осіб. Після слів ті перейшли до «діла» і почали бити єгерів та силою відібрали в них мисливську вогнепальну зброю. Згодом постраждали і два службові автомобілі єгерів, один із яких перекинули. Зі слів постраждалих, декілька браконьєрів були у балаклавах.

Двоє лісників з легкими та один із середніми тілесними ушкодженнями були госпіталізовані в Дубровицьку центральну районну лікарню. Наразі їх здоров'ю нічого не загрожує.

За фактом нанесення легких тілесних ушкоджень були відкриті кримінальні провадження за попередньою правовою кваліфікацією частини 1 статті 125 Кримінального кодексу України, — повідомив тимчасово виконуючий обов'язки начальника Дубровицького РВ УМВС України в Рівненській області Сергій Дворак. — Після проведення всіх необхідних експертиз та встановлення ступеня тяжкості нанесених тілесних ушкоджень кримінальні провадження будуть перекваліфіковані.

Також відомості за фактом викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин чи радіоактивних матеріалів внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 262 Кримінального кодексу України. А за фактом умисного знищення або пошкодження майна відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 194 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці проводять всі необхідні оперативно-розшукові заходи для встановлення осіб, причетних до цієї події.

Оксана САЙЧИШИНА,

Дубровицький РВ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінничині працівники ...

КОМЕНТАРІ