Василь Хомінець: «Наша обласна дитяча лікарня має одне з найкращих в Україні відділень інтенсивної терапії новонароджених»

Василь Хомінець: «Наша обласна дитяча лікарня має одне з найкращих в Україні відділень інтенсивної терапії новонароджених»

07.10.15 16:51 0 685
6 жовтня урочисто відкрито відділення інтенсивної терапії новонароджених Тернопільської обласної дитячої лікарні. Символічну стрічку перерізали очільники області – голова обласної ради Василь Хомінець та голова ОДА Степан Барна.

Настоятель Свято-Троїцького духовного центру імені Данила Галицького о.Анатолій Зінкевич та священнослужителі освятили приміщення, окропивши свяченою водою усі палати відділення та поблагословивши на добрі справи медичний персонал.

Кошти на проведення капітального ремонту відділення інтенсивної терапії новонароджених обласної дитячої лікарні виділила Тернопільська обласна рада.

Таким було приміщення у 2014 році

Капітальний ремонт відділення розпочався ще у 2010 році. Тоді частково були проведені будівельно-монтажні роботи. Та через брак коштів у 2011-2012 роках капітальний ремонт був призупинений. Два роки тому фінансування з обласного бюджету відновилося. У 2013 році було виділено понад 780 тисяч, у 2014 – майже 1 мільйон 100 тисяч, у 2015 – 1 мільйон 200 тисяч.

Загалом обласна рада на капітальний ремонт відділення інтенсивної терапії новонароджених обласної дитячої лікарні виділила 3 мільйони 703 тисячі гривень. Також, за словами головного лікаря дитячої лікарні Григорія Корицького, вдалося залучити ще понад 550 тисяч позабюджетних коштів, допомогли благодійники і сучасною апаратурою.

«Одним із головних завдань, які поставив перед собою, очоливши обласну раду, – завершити капітальний ремонт відділення інтенсивної терапії новонароджених нашої комунальної установи, а саме обласної дитячої лікарні. Адже йдеться про здоров'я наших дітей та умови їх лікування- зазначив Василь Хомінець. – Особисто неодноразово ознайомлювався із ходом ремонтних робіт у відділенні. Тепер можу із впевненістю сказати, що наша обласна дитяча лікарня має одне з найкращих в Україні відділень інтенсивної терапії новонароджених. Це приклад, як повинні виглядати усі лікарні у місті та області. Окрім цього у червні Тернопільська обласна дитяча лікарня розпочала реалізацію соціального проекту, ініційованого обласною радою, щодо безкоштовного лікування дітей та повного забезпечення медикаментами та лікарськими засобами. Кошти для цього виділені з обласного бюджету. Аналогів такого масштабного проекту в інших областях немає».

Нагадаємо, при затвердженні обласного бюджету на 2015 рік депутати підтримали ініціативу голови обласної ради Василя Хомінця і передбачили видатки в загальній сумі понад 6,8 мільйона гривень для комунальної установи Тернопільської обласної ради «Тернопільська обласна дитяча клінічна лікарня» на придбання медикаментів.

Відтак, відповідно до затверджено кошторису, з обласного бюджету виділено коштів на ліки в сумі 6 833 700 гривень.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ