Чернівці переходять на систему електронних закупівель

Чернівці переходять на систему електронних закупівель

08.10.15 08:03 0 557
Пілотний проект «Система електронних закупівель» у тестовому режимі для розпорядників коштів міського бюджету та міських комунальних підприємств запрацює у Чернівцях з 1 листопада цього року. Розпорядження про запровадження пілотного проекту підписав міський голова Олексій Каспрук.

«Електронна система забезпечує прозорість та відкритість закупівель, створює умови для формування конкурентного середовища, запобігає проявам корупції і зловживанням службовим становищем»,- зазначив Олексій Каспрук.

Розпорядженням міського голови затверджено Положення про порядок придбання товарів в рамках пілотного проекту, яке застосовується для закупівлі товарів вартістю від 3000 до 200 000 гривень. Дія цього Положення не поширюється на закупівлю товарів:

– стосовно яких відсутня конкуренція на відповідному ринку, внаслідок чого закупівля може бути проведена лише у одного постачальника, за відсутності при цьому альтернативи;

– стосовно яких замовником було двічі опубліковано оголошення про проведення закупівель, які внаслідок відсутності пропозицій від учасників визнані такими, що не відбулись;

– з розрахунково-касового обслуговування при здійсненні банківських операцій;

– закупівля яких здійснюється для підготовки і проведення виборів та референдумів;

– товарів, які мають складний/спеціалізований характер

Звіти про результати запровадження пілотного проекту «Система електронних закупівель» з урахуванням інформації підвідомчих установ та підприємств головні розпорядники коштів міського бюджету зобов'язані подати фінансовому управлінню міської ради до 15 січня 2016 року.

Довідково. Система електронних закупівель – програмний комплекс, розроблений для проведення Пілотного проекту та призначений для автоматизації відбору постачальників товарів, визначених замовником шляхом проведення електронного реверсивного аукціону.

Система складається з бази даних, модулю електронного реверсивного аукціону та електронних майданчиків, через які здійснюється доступ до системи. Система є загальнодоступною, гарантує недискримінацію та рівний доступ до інформації всім користувачам.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельницька область: ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ