У Чернівцях встановлено меморіальну дошку архітектору Фрідріху Кізлеру

У Чернівцях встановлено меморіальну дошку архітектору Фрідріху Кізлеру

08.10.15 17:58 0 573
Всесвітньо відомому архітектору Фрідріху Кізлеру з нагоди його 125-річного ювілею встановили меморіальну дошку на фасаді будинку, по вулиці Заньковецької, 7, у якому він жив.

Дошку, яка тепер знаходиться на вулиці Заньковецької, 7, виготовив скульптор Андрій Дацко. Ескізний проект виконав професор, доктор архітектури Віктор Проскуряков. Він і подарував меморіальну дошку місту.

«Той, хто не пам'ятає історії – не має майбутнього, – сказав Чернівецький міський голова Олексій Каспрук. – Нехай Фрідріх Кізлер стане янголом-охоронцем для наших молодих архітекторів. Тепер у кафедри архітетури і будівництва чернівецького університету з'являються нові можливості. Я переконаний, що місто буде змінюватися і ми вже зробили перший крок для того, щоби у Чернівцях засяяли нові зірки у сфері дизайну, архітектури і філософії».

Довідково:

Фрідріх Кізлер народився у Чернівцях 22 вересня 1890 року. З 1890 по 1908 рр. проживав у б. 5 вулиці М. Заньковецької. Його творчий світогляд формувався у театральному середовищі нашого міста. Після закінчення школи продовжував навчання у Відні, працював разом із вихідцями архітектурно-мистецької школи знаменитого професора, головного архітектора Відня Отто Вагнера. Після Першої світової війни емігрував у Сполучені Штати Америки, де у продовж всього життя працював як архітектор, винахідник, театральний візіоніст, інженер театральних конструкцій, дизайнер меблів, оформлювач мистецьких галерей, виставок, салонів, тощо.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ