Підвищений розмір пенсій у жовтні отримають 378 тисяч вінничан (+фото)

Підвищений розмір пенсій у жовтні отримають 378 тисяч вінничан (+фото)

08.10.15 18:28 0 568
Завдяки спільним зусиллям Пенсійного фонду Вінниччини та обласної фіскальної служби, до бюджету Фонду за 9 місяців поточного року надійшло понад 3 млрд. грн. Це на 200 млн. грн. більше доведених показників і майже на 400млн. грн. більше, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

По наповненню бюджету обласний Фонд увійшов у п'ятірку кращих серед областей України. Завдяки виконанню бюджету, вдалось з 1 вересня ц.р., а не з 1 грудня, як планувалось, здійснити перерахунки пенсій, розмір яких визначається з прожиткових мінімумів.

«З 1 вересня прожитковий мінімум для непрацездатних осіб зріс з 949 грн. до 1074 грн., відповідно збільшився і розмір мінімальної пенсійної виплати. У Вінницькій області в автоматичному режимі проведено перерахунок пенсій майже 378 тис. громадян», - повідомив під час прес-конференції у Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації начальник головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Микола Черненко.

За словами очільника обласного Фонду, потреба у коштах на виплату пенсій в жовтні складає 815,8 млн. грн., що на 104 млн. грн. більше, ніж у попередньому місяці.

Перерахунку підлягають всі доплати, надбавки, підвищення, які входять до складу пенсійної виплати та визначаються в залежності від прожиткового мінімуму, зокрема: мінімальні пенсійні виплати інвалідам війни та учасникам бойових дій, мінімальні пенсійні виплати інвалідам внаслідок Чорнобильської катастрофи, мінімальні пенсії військовослужбовцям та членам їх сімей, мінімальні пенсії шахтарям, підвищення ветеранам війни та членам їх сімей, жертвам нацистських переслідувань, державна соціальна допомога на догляд інвалідам війни, пенсії за особливі заслуги перед Україною.

«На відміну від попереднього перерахунку у зв'язку зі зміною прожиткового мінімуму, який проводився з 1 грудня 2013 року, в 2015 році є певні відмінності», - зауважила заступник начальника Пенсійного фонду області Лариса Дика.

Починаючи з жовтня 2011 року, перерахунки мінімальної пенсії та доплати за понаднормовий стаж не проводились для працюючих пенсіонерів. Законом України 02.03.2015 №213 передбачено, що у разі збільшення розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, визначеного законом, підвищується розмір пенсії, обчислений відповідно до статті 28 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування». Перерахунок пенсії проводиться з дня встановлення нового розміру прожиткового мінімуму.

Таким чином, з 1 вересня 2015 року перерахунок по ст.28 Закону України буде проводитись як непрацюючим пенсіонерам, так і працюючим.









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Львівщині влаштували ...

КОМЕНТАРІ