В Житомирській області рятувальники навчали школярів азам безпеки

В Житомирській області рятувальники навчали школярів азам безпеки

08.10.15 12:42 0 499
Понад 70-ти акцій під гаслом «Запобігти. Врятувати. Допомогти» провели у цьому році працівники Управління ДСНС у Житомирській області спільно із представниками органів влади на центральних площах районних центрів, у школах та дошкільних навчальних закладах, оздоровчих таборах Житомирщини.

7 жовтня у веселій і невимушеній атмосфері відбулась така ж акція на базі Ягнятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступнів Ружинського району.

На початку в актовій залі, де зібралися учні та гості, рятувальники розповіли дітям про небезпеку, яка притаманна саме осінньому періоду. Попереду канікули, тож працівники ДСНС нагадали дітям про правила поведінки у лісі, при збиранні дикорослих грибів, у побуті та у разі виявлення боєприпасів.

Учням жодної хвилини не довелося нудьгувати: вони грали у ігри, брали участь у конкурсах, відповідали на питання вікторини, відгадували загадки.

Вже наступні події відбувалися на шкільному подвір’ї. Рятувальники продемонстрували роботу сучасного пожежно-рятувального обладнання та техніки, розповіли дітям про нелегкі будні вогнеборців. Всім присутнім також показали як користуватися аварійно-рятувальним інструментом.

Школярам особливо сподобався бойовий одяг рятувальників, який кожен охочий міг приміряти на себе. Але найбільший шквал емоцій викликала подача водяного струменю та піни на умовну пожежу. Окрім яскравих вражень та знань, отриманих у ході проведення акції, на пам’ять її учасникам залишаться подарунки із логотипом служби порятунку «101» та видавнича продукція із правилами безпеки.

Організатори свята зауважили високий рівень підготовки школярів з безпечної життєдіяльності і висловили сподівання, що завдяки цим знанням у майбутньому дітлахам вдасться уникнути багатьох надзвичайних подій.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ