Житомирщина: за добу вогнеборці області ліквідовували дві пожежі в екосистемах

Житомирщина: за добу вогнеборці області ліквідовували дві пожежі в екосистемах

08.10.15 16:42 0 525
За минулу дому на території області зареєстровано 7 пожеж, з яких 2 виникло в екосистемах.

Зокрема, 6 жовтня о 10:25 до вогнеборців Олевського району надійшло повідомлення про загоряння торфу на землях запасу Новоозерянської селищної ради на площі 2 гектари. На гасіння було залучено одне відділення пожежно-рятувального підрозділу ДСНС. Станом на 9:00 7 жовтня ліквідовано загоряння на площі 0,6 гектарів. На даний час гасіння пожежі продовжується. Нагадаємо, що ліквідація таких пожеж – процес тривалий, зважаючи на те, що торф не горить відкритим вогнем, а прогорає в глибину покладів на кілька метрів.

Крім того, за минулу добу рятувальниками 8-ї державної пожежно-рятувальної частини ліквідовано займання сухої трави на площі 1,5 га на землях запасу комунального виробничо-господарського підприємства міста Коростень. Зазвичай такі пожежі виникають через необережне поводження громадян з вогнем. Однак остаточна причина займання встановлюється.

Аби запобігти пожежам, рятувальники нагадують, що використовувати відкритий вогонь, розводити багаття, викидати в траву та на узбіччя доріг недопалки в період підвищеної пожежної небезпеки категорично заборонено! Тільки спільними зусиллями ми зможемо запобігти значним пожежам та знищенню природи.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ