На Хмельниччині рятувальники обмінялися досвідом із колегами з Республіки Польща у сфері реагування та попередження надзвичайних ситуацій

На Хмельниччині рятувальники обмінялися досвідом із колегами з Республіки Польща у сфері реагування та попередження надзвичайних ситуацій

08.10.15 11:57 0 529
6 жовтня в приміщенні Кам’янець-Подільського міської ради відбулася офіційна зустріч начальника Головного управління ДСНС у Хмельницькій області Едуарда Братка, міського голови Кам’янця-Подільського Михайла Сімашкевича із делегацією з міста Глогова Республіки Польща, яка впродовж кількох днів із робочою поїздкою перебуває на Поділлі. У складі делегації міський голова міста Глогова Рафаель Рокашевич, керівник департаменту промоції міста Глогова Адам Борисович, а також представники підрозділів служби цивільного захисту Глогівського повіту.

Під час зустрічі начальник Головного управління Едуард Братко зазначив, що Служба порятунку України почала робити впевнені кроки на шляху до побудови європейської системи цивільного захисту. У цих починаннях рятувальники відчувають надійну підтримку та допомогу від польських колег. «Тому ми щиро вдячні їм за те, що допомагають нам розвиватися та рухатися й надалі європейським шляхом», - продовжив Едуард Братко.

У свою чергу очільник Глогова Рафаель Рокашевич у рамках спонсорської допомоги пообіцяв передати пожежникам Кам’янця тепловізори, а також запросив кам’янецьких вогнеборців перейняти досвід у сфері реагування та попередження надзвичайних ситуацій безпосередньо у пожежних підрозділах Глогівського повіту.

«Кам’янець-Подільський та Глогів віднедавна є містами-побратимами, між якими налагоджена тісна співпраця та взаємодія у сфері освіти, соціального захисту населення, підприємництва, а від й рятування», - зауважив Михайло Сімашкевич.

За час перебування у Кам’янці представники делегації мали нагоду ознайомитись із діяльністю, оснащенням та спорядженням 2-го державного пожежно-рятувального загону, який є одним із найкращих на Хмельниччині. Але незаперечним залишається той факт, що державні підрозділи оперативно-рятувальної служби цивільного захисту України потребують заміни застарілої техніки, оснащення з урахуванням європейських стандартів.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ