Львівські рятувальники удосконалювали навики з реагування на події із небезпечними речовинами

Львівські рятувальники удосконалювали навики з реагування на події із небезпечними речовинами

08.10.15 11:06 0 547
У рамках реалізації міжнародного проекту Вищої пожежної школи Польщі та Головного управління ДСНС України у Львівській області «Транскордонне співробітництва у сфері реагування на радіаційні, хімічні та біологічні загрози» відбувся спеціальний міжнародний навчальний курс з реагування на події, пов’язанні із небезпечними речовинами. Навчання відбулися у період з 28 вересня по 2 жовтня у місті Варшава, та включали в себе комплекс теоретичних семінарів і практичних занять. Тренування проводили на базі навчального полігону Вищої пожежної школи Польщі.

Окрім фахівців сектору радіаційного, хімічного та медико-біологічного захисту ГУ ДСНС України у Львівській області, участь у спецкурсі прийняли львівські рятувальники, психологи ДСНС та викладачі ЛДУ БЖД.

Даний курс є унікальним, оскільки сприяє підготовці особового складу групи спеціальних робіт з радіаційного, хімічного та біологічного захисту. Його проведення спеціально ініціювали представники ГУ ДСНС України у Львівській області аби удосконалити навики своїх фахівців та підвищити рівень безпеки регіону.

Під час тренувань хіміки-рятувальники відшліфовували свої навики та знання у таких галузях, як: основні поняття про радіаційний, хімічний та біологічний захист, організація місця аварії з небезпечними речовинами, оцінка загроз та ризиків, ідентифікація небезпечних речовин за допомогою сучасних приладів детектування, види засобів індивідуального захисту та порядок їх використання, відбір проб, порядок та особливості проведення заходів деконтомінації.

Важливо зазначити, що одним із інструкторів даного курсу став начальник відділу радіаційно-хімічного захисту ДСНС Львівщини Максим Довгановський. Він, спільно із офіцерами спеціального хімічного підрозділу м. Варшава, навчали надзвичайників усім тонкощам проведення хімічної розвідки й нейтралізації небезпечної дії підозрілих речовин.

Аби ефективно засвоїти здобуті знання, рятувальники практично відпрацьовували кожен елемент навчань. Максим Довгановський зазначає: « Практичний етап тренувань дав змогу здобути нашим фахівцям безцінні знання і практичні навики у сфері реагування на події із небезпечними речовинами. Окрім цього, нам вдалося закласти фундамент для подальшої співпраці спеціальних хімічних команд м. Варшави та Головного управління ДСНС України у Львівській області».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області у ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ