В Чернігівській області несправність пічного опалення призвела до пожежі житлового будинку

В Чернігівській області несправність пічного опалення призвела до пожежі житлового будинку

08.10.15 17:12 0 545
З пониженням температури повітря люди почали інтенсивно використовувати прилади пічного опалення, що в свою чергу призвело до зростання кількості пожеж з причини порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації приладів опалення.

Так, 6 жовтня о 23:40 до Служби порятунку «101» у Бобровицькому районі надійшло повідомлення про пожежу в одному з приватних житлових будинків у с. Рудьківка. На місце події оперативно прибуло два відділення державного пожежно-рятувального підрозділу з райцентру. На той час вогнем був охоплений дах оселі, а також вогонь перекинувся на покрівлю поруч розташованою господарчої споруди. Вогнеборці о 00:15 локалізували, а о 03:40 ліквідували пожежу. Вогнем знищено покрівлю, перекриття житлового будинку, домашні речі, пошкоджено покрівлю сараю на площі 15 кв. м. За попередніми даними, причиною пожежі послужила несправність приладів пічного опалення. Господарі завчасно не подбали про ремонт печі, тож у димарі утворилися тріщини через які іскри потрапили на дерев’яне перекриття і спричинили займання.

У зв’язку з цим, Управління ДСНС у Чернігівській області звертається до громадян та гостей Чернігівщини. До початку опалювального сезону необхідно перевірити стан опалювальних печей та димарів. Аби запобігти пожежам, вчасно очищуйте димоходи від сажі та час від часу перевіряйте їх на наявність тріщин. Не залишайте печі без нагляду та не доручайте нагляд за ними дітям. Не розміщуйте впритул до печей та камінів легкозаймисті речі, меблі або запас дров. Пам’ятайте! Виконання цих простих, але вкрай необхідних правил, допоможе зберегти від пожеж ваше житло, майно та, найголовніше, життя!

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ