визначено кращих газодимозахисників серед підрозділів Служби порятунку Рівненщини

визначено кращих газодимозахисників серед підрозділів Служби порятунку Рівненщини

08.10.15 17:28 0 560
7 жовтня у Рівному на території спортивного комплексу ГУ ДСНС у Рівненській області відбулися щорічні обласні змагання серед ланок газодимозахисників. Цього разу за звання «Кращої ланки газодимозахисників» боролися 28 команд підрозділів Служби порятунку Рівненщини.

На заході були присутні керівництво Головного управління ДСНС, ветерани пожежно-рятувальної служби та учні рівненських шкіл. Традиційно змагання розпочалися із підняття Державного Прапора України минулорічними переможцями, командою вогнеборців 2-ї державної пожежно-рятувальної частини обласного центру.

Вітаючи учасників змагань, заступник начальника ГУ ДСНС у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Ігор Михальчук зазначив: «Газодимозахисна служба в пожежно-рятувальній справі потребує чи не найбільшої теоретичної, спеціальної та фізичної підготовки, адже саме газодимозахисники першими заходять у палаючі будівлі та задимлені приміщення, проводять розвідку і рятують людей, життя яких в багатьох випадках залежить від майстерності і професіоналізму бійців ДСНС».

Програма змагань складалася з трьох вправ, які виконувалися на час. Під час першого етапу учасники змагань проводили оперативну перевірку та одягання апарату на стисненому повітрі. Наступним завданням для команд було провести у складі ланки газодимозахисників розвідку місця пожежі, знайти в задимленому середовищі умовного потерпілого та оперативно евакуювати його із небезпечної зони. В ході заключної вправи учасники здійснювали оперативне розгортання сил і засобів від пожежної автоцистерни з подачею води на гасіння умовної пожежі.

Усі команди виступили достойно, адже всі етапи змагань є повсякденною роботою працівників Держслужби з НС. В умовах, максимально наближених до бойових, вони продемонстрували свою професійну майстерність, знання та навички.

У підсумку, перше загальнокомандне місце та звання кращої ланки газодимозахисної служби Рівненщини 2015 року вибороли вогнеборці 2-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Рівне. Другими стали рятувальники 1-ї державної пожежно-рятувальної частини обласного центру. Бронзовим призером стала команда пожежно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС у Рівненській області. Переможці та призери обласних змагань одержали кубки і грамоти.

В ході змагань для найменших глядачів працівники ДСНС продемонстрували виставку пожежно-рятувальної техніки і спорядження, а також провели показові виступи з самопорятунку та гасіння пожежі. По завершенню заходів всі школярі отримали сувенірну друковану продукцію та солодкі подарунки.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська область: ...
Наступна новина: На Вінничині правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ