У Рівненській області професія для індустрії краси - сучасно і перспективно

У Рівненській області професія для індустрії краси - сучасно і перспективно

08.10.15 08:04 0 586
У Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості серед 56 ліцензованих професій є професії, які затребувані в індустрії краси: косметик, перукар, манікюрник, візажист, педикюрник.

Професію косметика здобувають протягом шести місяців. Початкові вимоги до претендентів на навчання – наявність середньої медичної освіти. А серед бажаних професійно важливих якостей – доброзичливе ставлення до людей і прагнення зробити їх красивішими. Такі фахівці зараз нарозхват, адже відкриваються нові салони і центри краси, косметичні кабінети, безробітні також започатковують власну справу.

У Рівненському ЦПТО ДСЗ упевнені в успішному професійному шляху своїх випускниць, котрі пройшли нещодавно державну кваліфікаційну атестацію.

Упродовж шести місяців слухачки вивчали основи анатомії та фізіології людини; будову та властивості шкіри; правила, засоби, прийоми виконання робіт; будову та правила експлуатації обладнання та інструментів; види матеріалів, препаратів, їх призначення та норми витрат; правила санітарії та гігієни; правила обслуговування відвідувачів та надання першої медичної допомоги. В облаштованому сучасною апаратурою, спеціальними меблями, відповідною наочністю кабінеті вони вчилися робити різноманітні косметичні процедури (масаж, епіляція, макіяж, нанесення масок тощо), зокрема, й за допомогою апаратних методик. Вчили дівчат косметологи з великим багажем практичної роботи.

Важливим етапом навчання стала виробнича практика, яка передбачала знайомство з діяльністю провідних косметичних салонів та центрів, вивчення системи обслуговування клієнтів, набуття практичних умінь виконання косметичних процедур та спілкування з відвідувачами.

Старший майстер Олена Хоміна зазначила, що група працювала старанно, була дружною і націленою на здобуття нових знань та умінь. Позаштатний викладач Олена Полюхович, яка має уже чималий досвід роботи у цій сфері діяльності, підкреслила важливість виробничої практики та вивчення нових технологій. Схвально оцінила співпрацю з центром профтехосвіти Лариса Білоус (салон «Sun»). А колишня випускниця РЦПТО ДСЗ Євгенія Самсон, яка уже започаткувала власну справу, зазначила, що роботодавці високо цінують якість підготовки косметиків у навчальному закладі служби зайнятості, а свідоцтво РЦПТО ДСЗ є доброю рекомендацією при прийомі на роботу.

Власниця відомого рівненського медцентру Яна Кравчук, котра докладає багато зусиль до підготовки кваліфікованих косметиків і прагне поділитися з ними усіма секретами майстерності, не тільки надає місця для виробничої практики, але й охоче бере на роботу випускниць РЦПТО ДСЗ. Отож у її центрі надаватиме послуги ще одна працівниця зі свідоцтвом навчального закладу служби зайнятості.

Під час підсумкового іспиту, який складався із теоретичної та практичної частин, слухачки продемонстрували хороший рівень підготовки. Директор РЦПТО ДСЗ Володимир Псюк вручив випускницям свідоцтва державного зразка і побажав їм успішного професійного майбутнього. Він також нагородив зіркою-відзнакою «Кращому випускнику» Тетяну Михайлевич з Рівненського району.

Випускниця курсів Наталія Ситник, яку на навчання у Рівне направив Немирівський районний центр зайнятості, що на Вінниччині, сказала, що дуже вдячна службі зайнятості за можливість змінити життя та здійснити давню мрію.

Якщо ви хочете працювати в індустрії краси, мрієте стати майстром хорошого настрою, приходьте на навчання до Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості (м. Рівне, вул. Пирогова, 8, тел. 68-37-95).

Більше інформації – на сайті www.rcpto.org.ua

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На залізничній колії в ...
Наступна новина: У Івано-Франківську ...

КОМЕНТАРІ