У Тернополі відбувся регіональний круглий стіл щодо стратегії розвитку громадянського суспільства

У Тернополі відбувся регіональний круглий стіл щодо стратегії розвитку громадянського суспільства

08.10.15 16:27 0 576
Регіональний круглий стіл обговорення пропозицій щодо Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства. Тема засідання: «Громадянське суспільство та держава: обговорення пропозицій щодо Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні».

Вказаний захід відбувається з 28 вересня по 14 жовтня почергово у семи містах України: Запоріжжі, Одесі, Чернігові, Тернополі, Львові, Харкові та Краматорську.

Серед співорганізаторів заходу — відділ комунікації з громадськістю Тернопільської ОДА. У засідання також взяли участь понад 30 представників районних державних адміністрацій, які займаються питаннями розвитку громадянського суспільства. Окрім того, ще й представники громадської ради профспілкових організацій області та інших інститутів громадянського суспільства.

«Розвинене громадянське суспільство — важливий елемент будь-якої демократичної системи, — зазначив заступник голови – керівник апарату Тернопільської облдержадміністрації Віктор Шумада. — Це основа для розвитку плюралізму та демократії, що відіграє одну із ключових ролей у впровадженні важливих соціально-політичних та соціально-економічних змін. Загалом важливі суспільно-політичні зміни не можливо уявити без активного громадянського суспільства».

У під засідання лунали пропозиції щодо стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні з подальшим відкритим обговоренням із групою експертів. Присутні також обговорили стан розвитку громадянського суспільства, державної політики, нові тренди, можливості, виклики. Є громадські організації, що надають послуги. А є й такі, що відстоюють інтереси ц захищають права, йшлося на зібранні. Відтак держава повинна сприяти розвитку громадянського суспільства, адже воно завжди перше реагує на різного роду виклики часу або обставин.

Довідка

Громадянське суспільство – це сфера взаємодії осіб поза сім'ями, державою та бізнесом для вираження, реалізації і захисту спільних інтересів, не пов'язаних з політичною діяльністю та виконанням функцій публічної влади.

Види громадянського суспільства: громадські об'єднання та благодійні організації різного виду, релігійні організації, професійні спілки, організації роботодавців, об'єднання співвласників багатоквартирних будинків, органи самоорганізації населення, творчі спілки, саморегульовані організації, асоціації органів місцевого самоврядування, органи адвокатського самоврядування, кредитні спілки, торгово-промислові палати, кооперативи, а також їх добровільні об'єднання.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині зросло ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ