На Житомирщині продовжують обмолот зернових та посіви на наступний рік

На Житомирщині продовжують обмолот зернових та посіви на наступний рік

09.10.15 19:42 0 647
За оперативними даними станом на 6 жовтня 2015 року зернові та зернобобові культури, включаючи зернову кукурудзу, обмолочено на площі 221,8 тис. га, що становить 64% до прогнозу, намолочено 868,1 тис. тонн при середній урожайності 39,1 ц/га (+1,1 ц/га до 06.10.14), в тому числі:

– зернову кукурудзу обмолочено на площі 21,1 тис. га, що складає 14% до прогнозу, намолочено 101,2 тис. тонн при середній урожайності 48,0 ц/га;

– гречку обмолочено на площі 4,5 тис. га, що складає 73% до прогнозу, намолочено 3,7 тис. тонн при середній урожайності 8,3 ц/га;

– просо обмолочено на площі 1,4 тис. га, (49% до прогнозу), намолочено 1,7 тис. тонн при середній урожайності 12,2 ц/га.

Із технічних культур сою обмолочено на площі 75,6 тис. га (44% до прогнозу), намолочено 111,1 тис. тонн при середній урожайності 14,7 ц/га:

– соняшник обмолочено на площі 25,5 тис. га, що становить 47% до прогнозу, намолочено 51,2 тис. тонн при середній урожайності 20,1 ц/га;

– цукрові буряки зібрано на площі 4,2 тис. га (34% до прогнозу), накопано 196,1 тис. тонн при середній урожайності 467 ц/га;

– картоплю зібрано на 57,3 тис. га, або на 99% площ, накопано 1132,5 тис. тонн при середній урожайності 198 ц/га;

– овочі зібрано на площі 8,1 тис. га (76% до прогнозу), валовий збір становить 139,8 тис. тонн при середній урожайності 174 ц/га.

Для своєчасного збирання соняшнику в поточному році у агроформуваннях області підготовлено до роботи 185 власних комбайнів та 135 додатково залучених з інших областей України. Середнє навантаження на комбайн складає 126 га.

Під урожай 2016 року всіма категоріями господарств області озимі зернові культури посіяно на площі 107,8 тис. га (79% до прогнозу), крім того посів озимого ріпаку проведено на площі 19,0 тис. га (76%).

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: в ...
Наступна новина: Как правильно выбрать для ...

КОМЕНТАРІ