В Житомирській області центр допомоги при ОДА чекає учасників АТО

В Житомирській області центр допомоги при ОДА чекає учасників АТО

09.10.15 10:45 0 500
З 12 березня при Житомирській обласній державній адміністрації діє Центр допомоги учасникам антитерористичної операції. Діяльність Центру затверджено розпорядженням голови ОДА.

Центр створено для надання допомоги учасникам АТО, сім'ям загиблих, військовим частинам та іншим військовим формуванням.

Центр працює за принципом «єдиного вікна» – забезпечуючи надання різних послуг через 1 кабінет. Учаснику АТО не потрібно стояти в чергах по різних установах – лише подати необхідний пакет документів. Працівники контролюють хід справи: від озвучення - аж до повного вирішення. Координатори перевіряють надання та якість надання допомоги безпосередньо спілкуючись із заявником.

Розпорядженням Кабміну досвід Житомирської області щодо надання послуг учасникам АТО за принципом «єдиного вікна» рекомендовано для поширення в інших областях України. Досвід роботи Центру вивчав представник ООН в Україні, Міністерство оборони України.

Учасники АТО можуть звернутися до Центру з будь-яких питань:

– матеріальної допомоги;

– санаторно-курортне лікування;

– стоматологічні послуги, зубопротезування;

– медична реабілітація;

– професійна адаптація та одержання додаткової освіти;

– працевлаштування;

– пенсійне забезпечення;

– земельні та житлові питання;

– психологічна допомога;

– юридичні консультації щодо отримання статусів.

Усього в Центр надійшло близько 3 тис. звернень, понад 60 % з них – повністю вирішено. Решта звернень вирішена частково або вони перебувають у процесі вирішення та направлені до структурних підрозділів ОДА, територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади відповідно до компетенції та знаходяться на стадії вирішення.

Центр розташований в облдержадміністрації (101 каб.). Режим роботи: понеділок-четвер – з 9:00 до 18:15, п'ятниця – з 9:00 до 17:00. Контактний телефон: 47-50-06.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Хмельницькій області ...

КОМЕНТАРІ