На Вінниччині обговорили роль блогерів у питаннях інвалідності та ВІЛ/СНІД (+фото)

На Вінниччині обговорили роль блогерів у питаннях інвалідності та ВІЛ/СНІД (+фото)

09.10.15 13:03 0 569
Сьомого жовтня, в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбулась прес-конференція стосовно реалізації проекту «Українська мережа блогерів з питань інвалідності та ВІЛ/СНІД», розробленого Вінницькою міською організацією соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток».

В обговоренні взяли участь заступник директора Департаменту соціальної політики Вінницької облдержадміністрації Людмила Негода, директор Вінницького соціально-економічного інституту Університету «Україна» Ганна Давиденко, заступник директора з науково-педагогічної роботи Вінницького соціально-економічного інституту Університету «Україна» Світлана Ілініч, керівник Вінницького обласного відділення ВБО «Всеукраїнська Мережа ЛЖВ» Оксана Шевчук та голова громадської організації «Рада Вінниччини» Людмила Станіславенко.

«Метою проекту є сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні он-лайн. Так, шляхом переймання досвіду міжнародних блогерів, які висвітлюють проблеми людей з інвалідністю та людей, які живуть з ВІЛ-СНІДом формується мережа вітчизняних блогерів з цієї тематики у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях», - зауважила інформаційний менеджер інституції Олена Смірнова презентуючи проект.

За її словами, до проекту залучаються представники громадських організацій медичного спрямування, засобів масової інформації та соціальні працівники. Реалізація проекту є можливою завдяки активній співпраці ГО «Паросток» із постійними партнерами, а саме: Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації та Департаментом соціальної політики Вінницької облдержадміністрації, Вінницьким соціально-економічним інститутом Університету «Україна», Хмельницьким інститутом соціальних технологій Університету «Україна», ВОВ ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД», Житомирською обласною громадською організацією людей з інвалідністю «Молодь. Жінка. Сім'я».

В рамках прес-конференції учасниками заходу обговорювались наступні питання: методика роботи із формування відповідних знань та компетентностей учасників проекту стосовно проблем інвалідності, підвищення медіаграмотності через переймання досвіду американських блогерів, що опікуються питаннями інвалідності та ВІЛ/СНІДУ, підвищення культури висвітлення проблем інвалідності та ВІЛ/СНІДУ журналістами регіону.

Завершуючи засідання організатори наголоси, що на блогери виконують важливу соціальну функцію, перетворивши Інтернет-мережу на середовище комунікації, обміну досвідом та думками. У своїх публікаціях вони відображають настрої суспільства та стимулюють до обговорення суспільно-важливих питань.

Завдання блогерів, в рамках проекту, полягає у поширені інформації (дотримуючись професійної етики та без упереджень) про ВІЛ/СНІД та проблеми людей з інвалідністю та людей, які живуть з ВІЛ-СНІДом,.

Як зазначила Оксана Шевчук: «Висвітлюючи дану тематику, нам важливо впровадити ідею толерантного впливу на соціум. Оскільки Інтернет-мережа є чи не головним засобом формування громадської думки, тобто ставлення різних груп людей до подій чи фактів соціальної дійсності, то варто розуміти всю силу кожного слова».















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Степан Барна: «В усіх ...
Наступна новина: У Львівській області понад ...

КОМЕНТАРІ