На Вінничині напередодні опалювального періоду рятувальники проводять профілактичну роботу в сільській місцевості

На Вінничині напередодні опалювального періоду рятувальники проводять профілактичну роботу в сільській місцевості

09.10.15 09:09 0 556
7 жовтня працівники ДСНС спільно із журналістами ВОДТРК «Вінтера» провели пожежно-профілактичне відпрацювання с. Суворівське Тульчинського району. Співробітники Тульчинського районного сектору ГУ ДСНС України у Вінницькій області та особовий склад 14-ї Державної пожежно-рятувальної частини провели роз’яснювальну роботу серед сільського населення щодо дотримання правил пожежної безпеки у побуті в умовах осінньо-зимового пожежонебезпечного періоду.

Під час подвірного обходу населеного пункту та обстежуючи з дозволу господарів прилади пічного опалення, рятувальники звертали увагу на порушення протипожежного характеру та надавали рекомендації щодо їх усунення.

Напередодні ж у с.Суворівське працівникам служби «101» довелося ліквідовувати пожежу у домогосподарстві подружжя пенсіонерів на вул. 8 Березня. Через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації грубки, вогонь знищив сушарку площею 24 кв. метри. На щастя, рятувальникам вдалося відрізати шлях вогню на розташовані поряд сусідній житловий будинок, господарчі споруди та сіносховище.

Працівники ДСНС наводили селянам цей приклад для того, щоб застерегти громадян від недбалого поводження із вогнем та обігрівачами. Жителям села рекомендували оглянути опалювальні прилади, побілити та оштукатурити печі, а перед топковим отвором обов’язково розмістити металевий лист.

У ході роз’яснювальної роботи особливу увагу рятувальники приділяли увагу «категорії ризику» - одиноким та літнім громадянам, а також багатодітним сім’ям та особам, які зловживають спиртним. Останнім нагадали про небезпеку куріння в ліжку.

Всього відпрацюванням було охоплено 76 дворів (185 чоловік). Під час профілактичних заходів рятувальники поширювали серед населення с. Суворівське листівки та інші наочні матеріали з правил безпеки у побуті.

ГУ ДСНС України

у Вінницькій області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Міська рада 6 ...
Наступна новина: На Тернопіллі по вул Куліша ...

КОМЕНТАРІ