Чернігівська область: за добу вогнеборці ліквідували 3 пожежі,що виникли по причині несправності пічного опалення

Чернігівська область: за добу вогнеборці ліквідували 3 пожежі,що виникли по причині несправності пічного опалення

09.10.15 10:11 0 519
Протягом минулої доби на Чернігівщині рятувальники ліквідували 3 пожежі, що виникли внаслідок несправності приладів опалення, а також порушення правил пожежної безпеки при їх експлуатації.

7 жовтня о 09:55 у с. Бабарики Козелецького району в одній з кімнат приватного житлового будинку загорілася підлога. Причиною займання послужило те, що з нещільно зачинених дверцят печі випала жарина на дерев'яну підлогу, яка, відповідно до вимог правил пожежної безпеки, мала бути захищена металевим листом.

У м. Прилуки о 15:15 сталася пожежа господарчої будівлі на одному з приватних подвір’їв. На місце події оперативно прибули два пожежно-рятувальних відділення. Гасіння пожежі тривало майже 2 години в ході чого рятувальники завадили вогню охопити розташований поруч житловий будинок. Внаслідок пожежі знищено покрівлю та перекриття господарчої будівлі, пошкоджено стіни. Ймовірною причиною загоряння послужила відсутність протипожежної розділки між димарем та дерев'яними конструкціями даху будівлі.

Цього ж дня в райцентрі Сосниця внаслідок пожежі житлового будинку вогнем пошкоджено перекриття на площі 1 кв.м. Причиною загоряння послужили тріщини у димарі печі, які господарі вчасно не зашпарували.

У зв’язку з цим, Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає населення бути уважними та дотримуватися заходів пожежної безпеки під час експлуатації печей і електрообігрівачів. Постійно контролюйте їх технічний стан. Цінуйте власне життя та дбайте про безпеку оточуючих Вас людей.

УДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Держінспектори Волині ...
Наступна новина: У МВС відкрилась виставка ...

КОМЕНТАРІ