В Чернігівській області перед початком опалювального сезону ретельно перевірте та приведіть до ладу системи опалення у власних будинках

В Чернігівській області перед початком опалювального сезону ретельно перевірте та приведіть до ладу системи опалення у власних будинках

09.10.15 12:09 0 572
За статистикою, саме восени кількість пожеж в будинках різко збільшується. З настанням холодів люди швидко починають обігрівати помешкання найбільш доступним для них способом – хтось вмикає електрообігрівачі, дехто починає топити печі.

Перевантаження електромереж масовим увімкненням обігрівачів, використання некаліброваних плавких вставок - "жучків" та неправильне облаштування печей і призводить до пожеж.

Пам'ятайте, що перед початком опалювального сезону необхідно в першу чергу здійснити перевірку електропроводки та напругу в домі і правильно облаштувати печі.

Необхідно знати, що забороняється експлуатувати печі та інші опалювальні прилади без протипожежних передтопкових листів, виготовлених з негорючого матеріалу розміром не менше 0,5 x 0,7 метра. Перед початком опалювального сезону, а також протягом опалювального сезону необхідно забезпечити проведення очищення димоходів та печей від сажі.

При експлуатації пічного опалення забороняється:

– залишати без нагляду печі, які топляться, а також доручати нагляд за ними дітям;

– розташовувати паливо, інші горючі речовини і матеріали на передтопковий лист;

– застосовувати для розпалювання печей бензин, гас, дизельне паливо та інші легкозаймисті та горючі рідини;

– топити вугіллям, коксом і газом печі, не призначені для цих видів палива;

– використовувати вентиляційні та газові канали як димоходи;

– перегартовувати печі.

Зола і шлак з топок повинні бути залиті водою і видалені в спеціально відведене для них місце.

При установці тимчасових металевих та інших печей заводського виготовлення в приміщеннях гуртожитків, адміністративних, громадських та допоміжних будівель підприємств, у житлових будинках необхідно забезпечити виконання вказівок (інструкцій) підприємств-виготовлювачів цих видів продукції, а також вимог норм проектування, що пред'являються до систем опалення.

Меблі та інше обладнання повинні розташовуватися на відстані не менше 0,7 метра від печей, а від топкових отворів – не менше 1,25 метра.

При експлуатації металевих печей обладнання повинно розташовуватися на відстані, зазначеному в інструкції підприємства-виробника металевих печей, але не менш ніж 2 метри від металевої печі.

Перед початком опалювального сезону необхідно забезпечити побілку димарів і стін, в яких проходять димові канали.

І пам’ятайте, виконання цих простих правил

вбереже Ваш будинок від пожежі.

УДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Житомирські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ