У Рівненській області рятувальники провели навчально-консультаційний семінар з працівниками закладів освіти

У Рівненській області рятувальники провели навчально-консультаційний семінар з працівниками закладів освіти

09.10.15 12:09 0 568
07 жовтня рятувальники Костопільського районного сектору Головного управління ДСНС України у Рівненській області зустрілись з директорами, педагогічними працівниками та завідувачами господарствами навчальних закладів району.

Зустріч проводилася в режимі навчально-консультаційного семінару. Під час його проведення обговорювалися теми безпеки життєдіяльності, пожежної безпеки та, що актуально на сьогоднішній день - цивільного захисту.

Розпочали рятувальники з того, що довели до присутніх інформацію про стан з пожежами в районі та окремо статистику пожеж внаслідок пустощів дітей з вогнем. Нагадали вчителям алгоритми дій під час виникнення надзвичайних ситуацій, щоб не допустити травмування чи загибелі дітей, адже педагоги несуть велику відповідальність за дітей різної вікової категорії.

У ході бесіди, працівники Держслужби з НС особливу увагу звертали на відпрацювання планів евакуації з будівель на випадок можливого виникнення різного виду надзвичайних ситуацій, обов’язки керівників та інших посадових осіб щодо забезпечення пожежної безпеки навчальних закладів, утримання території, джерел протипожежного водопостачання, основні вимоги утримання шляхів евакуації, автоматичних систем пожежогасіння і автоматичної пожежної сигналізації, призначення та правила розміщення засобів пожежогасіння, протипожежного обладнання та інвентарю тощо.

По закінченню зустрічі педагоги отримали навчальні агітаційно-профілактичні листівки з основних питань цивільного захисту та пожежної безпеки. Всі ці матеріали неодмінно знадобляться вчителям на уроках з основ безпеки життєдіяльності, а завідувачам господарств у покращенні стану пожежної безпеки в навчальних закладах.

Рятувальники впевнені, що результат подібних зустрічей - здоров’я та безпека підростаючого покоління. Фахівці ГУ ДСНС області часто беруть участь у подібних заходах, адже бажають, щоб при зустрічі один на один з небезпекою люди, а особливо діти, змогли самостійно впоратись та допомогти ближньому. Як показує практика та досвід, проведення пропаганди безпеки життєдіяльності серед дітей в навчальному процесі є вкрай важливою та дієвою роботою, яка згодом дає свої результати.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ