В Закарпатській області воловецькі рятувальники взяли участь у навчаннях із ліквідації аварій на об’єктах газотранспортної системи

В Закарпатській області воловецькі рятувальники взяли участь у навчаннях із ліквідації аварій на об’єктах газотранспортної системи

09.10.15 14:57 0 572
7 жовтня рятувальники Воловецького району долучилися до комплексних об’єктових навчань із ліквідації аварійних ситуацій на об’єктах газотранспортної системи, що відбулися на базі газорозподільної станції с. Підполоззя.

У показових тренуваннях взяли участь як працівники Хустського лінійного виробничого управління УМГ «Прикарпаттрансгаз», так і пожежники, правоохоронці, медики та інші служби життєзабезпечення. Держслужбу з надзвичайних ситуацій на заході представляли заступник директора Департаменту державного нагляду (контролю) у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту ДСНС України Тарас Поліщук, заступник начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області Андрій Топій, начальник Воловецького районного відділу ДСНС Василь Кікало та бійці державного пожежно-рятувального поста с. Нижні Ворота.

Навчання складалися з трьох етапів, серед яких пожежники брали участь у другому. За умовною ввідною, на балочному переході через р. Латориця виникла розгерметизація магістрального газопроводу «Прогрес» із наступним загоранням газу. У полі через вибухову хвилю перекинувся і загорівся трактор. Тракторист і його помічник отримали поранення. Першими на місце події прибули члени місцевої пожежної команди газорозподільної станції. Вони спрямували свої сили на гасіння осередків пожежі. Справу продовжили професійні вогнеборці ДПРП с. Нижні Ворота. Їхнім завданням було ліквідувати загорання трактора, із чим бійці ДСНС успішно впоралися. Тим часом медики надали першу допомогу постраждалим.

Подібні тренування проводяться з метою перевірки реальності плану локалізації та ліквідації аварійних ситуацій на об’єктах підвищеної небезпеки газотранспортної системи, набуття працівниками навичок роботи за умов аварійних ситуацій, а головне – налагодження взаємодії між представниками ПАТ «Укртрансгаз», місцевими органами виконавчої влади та службами реагування.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ