В Закарпатській області про небезпечне відлуння війни вихованцям коледжу та педагогічному колективу розповідали рятувальники

В Закарпатській області про небезпечне відлуння війни вихованцям коледжу та педагогічному колективу розповідали рятувальники

09.10.15 16:44 0 557
8 жовтня, піротехніки оперативно-рятувальної служби Закарпаття в черговий раз відвідали Природничо-гуманітарний коледж і факультет туризму та міжнародних комунікацій Ужгородського національного університету, що в обласному центрі. Даний захід проходив в рамках Тижнів знань з основ безпеки життєдіяльності та був організований для того, щоб донести вихованцям та педагогічному колективу закладу інформацію про вибухонебезпечні предмети та їх загрозу життю й здоров’ю людей.

Спочатку начальник групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення У ДСНС України у Закарпатській області Сергій Шалаєнко ознайомив присутніх з основними видами вибухонебезпечних предметів відповідно до їх класифікації, адже вибухонебезпечними предметами в наші дні можна вважати будь-яку речовину або предмет, які здатні вибухати й завдавати чимало біди тим, хто не вміє з ними поводитися. Для наочності досвідчений піротехнік продемонстрував муляжі ВНП: ручні гранати, артилерійські снаряди; реактивні та інженерні міни, детонатори, набої різних калібрів тощо. Також рятувальник наголосив, що всі вони містять вибухові речовини й можуть спрацювати від незначного удару, струсу, переміщення, не говорячи вже про нагрівання їх відкритим вогнем. Отож, висновок один: жодні маніпуляції із підозрілими предметами робити заборонено.

Також піротехнік нагадав присутнім порядок дій під час виявлення підозрілих предметів у місцях масового скупчення людей. "Коли ми перебуваємо на вулиці, в громадському транспорті чи приміщенні, то повинні бути вкрай обережними з предметами, які на перший погляд здаватимуться звичними. Зовнішній вигляд може приховувати його справжнє призначення. Наприклад, сумка чи пакет, що лежить поодиноко (начебто кимось забута чи загублена), звичайна ручка чи м’яка іграшка, будь-які інші блискучі чи яскраві предмети - ні в якому разі не можна чіпати, якби цікаво вам не було! Адже саме на це розраховує зловмисник. А при виявленні якогось підозрілого предмета треба негайно повідомити за номером 101 або 102." - наголосив Сергій Миколайович.

Організатори даної акції переконані, що такого роду зустрічі дітей з рятувальниками дуже корисні, адже виховують почуття відповідальності не лише за своє життя, а за життя інших людей, формують пильність та спостережливість до небезпечних предметів.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: Водій-утікач з місця ...

КОМЕНТАРІ