Луцьк: «Шлях Гедиміновичів» поповнився ще одним литовським містом

Луцьк: «Шлях Гедиміновичів» поповнився ще одним литовським містом

09.10.15 11:28 0 560
7 жовтня, відбулося підписання Меморандуму про співпрацю в рамках реалізації міжнародного проекту «Шлях Гедиміновичів» між Асоціацією органів місцевого самоврядування «Шлях Гедиміновичів», в особі Президента Асоціації, Луцького міського голови Миколи Романюка, та Таурагзьким районом Литовської Республіки, в особі мера району Таураг Зігітаса Мічіуліса. Сторони домовилися про формування спільних туристичних маршрутів, спільну участь у туристичних виставках, випуск поліграфічної продукції під брендом Гедиміновичів, написання спільних проектів на отримання грантових коштів, культурні та освітні обміни тощо.

На зустрічі також були присутні: Антанас Станкус, генеральний директор промислового парку району Таураг, депутат муніципалітету району Таураг; Аудріус Сімкевічус – генеральний директор компанії F.B. production (голландська компанія, що спеціалізується на деревообробній промисловості) та Кароліс Стаситіс, директор ЗАТ «Тауракас», начальник управління туризму та промоції міста Наталія Бунда та начальник управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Віра Кудярвцева.

До слова, вперше литовська делегація з міста Таураг відвідала місто Луцьк 26 серпня, під час попередньої зустрічі обговорювалася можлива співпраця з реалізації проекту, і уже за місяць відбулося підписання Меморандуму про співпрацю.

Таким чином, проект налічує 22 міста-учасника у п'яти країнах світу, в тому числі чотири — литовських.

“Ми дуже раді, що наш регіон долучився до «Шляху Гедиміновичів». Вся західна частина Литви дуже зацікавлена цим проектом. Впевнений, що наша співпраця — це не тільки туризм, а й освітня, культурна галузі, молодіжна політика”, - зазначив мер району Таураг Зігітас Мічіуліс. Він наголосив, що наші народи дуже схожі, мають спільне історичне корінння, й Литва розділяє біль українського народу, який зараз він переживає.

Міський голова Микола Романюк від імені лучан висловив вдячність литовському народу за розуміння та підтримку України у такий непростий період. “Маємо надію, що якнайшвидше у нашій країні настане мир. Дуже добре, що наші народи мають можливість говорити про хороші спільні сторінки історії. Наше завдання — зустрічатися, реалізовувати спільні проекти та будувати успішне майбутнє обох держав”, - зауважив він.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Судитимуть мешканця ...
Наступна новина: В Житомирській області у ...

КОМЕНТАРІ