Степан Барна: «В усіх районах області триває відновлення об’єктів інфраструктури»

Степан Барна: «В усіх районах області триває відновлення об’єктів інфраструктури»

09.10.15 12:43 0 579
В області триває реалізація проектів за програмою фонду регіонального розвитку, загалом їх налічується 39. Проекти спрямовані на відновлення та будівництво важливих для Тернопільщини об'єктів інфраструктури, більшість робіт завершать до кінця року.

Про це йшлось під час засідання колегії департаменту інфраструктури, транспорту та туризму Тернопільської облдержадміністрації, яке відбулось 7 жовтня.

У першу чергу проекти реалізовують у новостворених громадах, тому продовження територіальної реформи є пріоритетним завданням, наголосив голова ОДА Степан Барна.

«В області створено найбільшу кількість територіальних громад, в яких проведуть перші вибори, - продовжив очільник краю. – Для розвитку об'єктів інфраструктури у новостворених громадах передбачено близько 100 млн грн із фонду регіонального розвитку. Це в рази більша сума у порівнянні з минулим роком. Загалом в Україні створено 159 громад, в нашій області – 26. Це означає, що у наступному році ми можемо претендувати на 1/6 частину коштів, які закладуть у програми для підтримки новостворених громад».

Важливим питанням для реалізації в області залишається відновлення доріг.

«Усі дороги слід підготувати належним чином до початку зимового періоду. Загалом, необхідною технікою та посипними матеріалами Тернопільщина забезпечена, - додав Степан Барна. - Триває моніторинг стану доріг. Відтак, сформуємо список доріг, які потребують ремонту у наступному році. Підприємці, які руйнують дороги, сплачуватимуть штрафи, це питання - під посиленим контролем».

Також значна увага приділяється якості здійснення пасажирських перевезень. Зокрема, ведуться моніторинги рівня обслуговування у громадському транспорті.

На основних автомагістралях області облаштовано кемпінгові зупинки для туристів . Голова ОДА подякував за відповідальне ставлення до виконання даного доручення. У наступному році кількість таких зупинок збільшиться, додав Степан Барна.

"

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Держфінінспекція в ...
Наступна новина: На Вінниччині обговорили ...

КОМЕНТАРІ