В Чернівецькій області рятувальники провели навчання з ліквідації умовної пожежі на нафтоналивній естакаді

В Чернівецькій області рятувальники провели навчання з ліквідації умовної пожежі на нафтоналивній естакаді

11.10.15 12:47 0 622
9 жовтня в смт. Берегомет Вижницького району пройшли пожежно-тактичні навчання з ліквідації умовної пожежі на нафтоналивній естакаді. Дані навчання проводилися з метою відпрацювання взаємодії пожежно-рятувальних підрозділів Управління ДСНС України у Чернівецькій області з обслуговуючим персоналом нафтоналивної естакади при гасінні пожежі у резервуарі з нафтою та тренування особового складу рятувальників у гасінні пожеж на об’єктах нафтовидобувної промисловості.

Згідно задуму навчань, внаслідок падіння опори електропередач на резервуар з нафтою, розпочалося горіння нафти в резервуарі нафтоналивної естакади. Черговий персонал естакади відразу припинив відкачку нафти з резервуарів в залізничні цистерни та повідомив про пожежу професійний пожежний пост № 1 по охороні нафтоналивної естакади і Державну пожежно-рятувальну частину № 4 міста Вижниця. Через високу температуру виникла загроза вибуху резервуару, в якому виникла пожежа, та займання сусідніх нафтових резервуарів. Рятувальники, прибувши на місце події, оцінили ситуацію та оголосили підвищений номер виклику, у зв’язку з чим на ліквідацію пожежі додатково були направлені вогнеборці міст Сторожинець та Чернівці. Через високу температуру, рятувальникам довелося працювати в тепловідбивних костюмах. Щоб не допустити вибуху резервуару з нафтою, вогнеборці проводили роботи по його охолодженню. Для ліквідації пожежі рятувальники провели пінну атаку. Оперативні дії учасників навчань дозволили ліквідувати пожежу, не допустивши подальшого розповсюдження полум’я, завдяки чому вдалося захистити поруч розташовані резервуари та інші споруди. Із поставленим завданням пожежно-рятувальні підрозділи впоралися у встановлені терміни. Після цього, учасники провели засідання, в ході чого підбили підсумки проведених навчань. Всього участь у навчаннях взяли 17 одиниць техніки та 73 чоловіки особового складу.

«Рятувальники Управління ДСНС України у Чернівецькій області та працівники професійного пожежного поста № 1 по охороні нафтоналивної естакади в ході проведених навчань показали свою готовність до дій у випадку виникнення пожежі чи іншої надзвичайної події на такому об’єкті» – зазначив заступник начальника Управління ДСНС України у Чернівецькій області підполковник служби цивільного захисту Сергій Шмиголь.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ