Закарпаття: на Виноградівщині громадяни здали одну рушницю і три газові пістолети

Закарпаття: на Виноградівщині громадяни здали одну рушницю і три газові пістолети

11.10.15 15:03 0 681
З 1 по 31 жовтня на території області проходить місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових пристроїв та спеціальних засобів. Громадяни знову мають можливість добровільно здати до органів внутрішніх справ зброю, яку зберігають із порушенням чинного законодавства.

Якщо ви маєте незареєстровану вогнепальну зброю, вам слід звернутися з відповідною заявою у міліцію. Працівники дозвільної системи нададуть вам кваліфіковану консультацію.

Мета операції не лише вилучення в населення незареєстрованих одиниць вогнепальної зброї і боєприпасів, але й офіційна реєстрація її на громадян, що добровільно здають зброю у встановленому законом порядку.

За порушення законодавства у сфері обігу зброї передбачається адміністративна і кримінальна відповідальність. Стаття 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) передбачає позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

«Особи, які добровільно здадуть незареєстровану зброю, звільняються від кримінальної та адміністративної відповідальності», - говорить начальник виноградівської міліції Віктор Ребрей.

За період проведення вищезгаданої операції до відділу дозвільної системи Виноградівського райвідділу міліції громадянами здано одну гладкоствольну рушниці та три газові пістолети.

Інформація Виноградівського РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Шахраї ошукали двох ...

КОМЕНТАРІ