На Вінничині учасники благодійного концерту збирали кошти на медичне обладнання для відділення паліативної та хоспісної допомоги (+фото)

На Вінничині учасники благодійного концерту збирали кошти на медичне обладнання для відділення паліативної та хоспісної допомоги (+фото)

13.10.15 19:02 0 675
У рамках проекту «Право на гідне життя та належну підтримку», у Вінницькій обласній філармонії днями відбувся благодійний концерт «Цінуй життя», організований Вінницькою міською організацією соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток».

Захід відбувся за участю заступника начальника відділу організаційно-методичної роботи Департаменту охорони здоров'я Вінницької міської ради Оксани Мельник, головного лікаря Вінницького обласного Центру профілактики та боротьби зі СНІДом Ігоря Матковського, головного лікаря міської клінічної лікарні №3 Дмитра Фостаковського, голови громадської організації «Рада Вінниччини» Людмили Станіславенко.

Благодійний концерт проводився напередодні Всесвітнього дня паліативної та хоспісної допомоги з метою привернення уваги громадськості до проблем невиліковно хворих, підвищення обізнаності та розуміння медичних, соціальних і духовних потреб паліативних хворих і їхніх сімей.

Голова ГО «Паросток» Ірина Саранча пояснила: «Метою усіх заходів, які проводяться в рамках проекту спрямовані на формування у громаді Вінниччини гуманного та свідомого відношення до невиліковно хворих пацієнтів шляхом створення для них системи хоспісної і паліативної допомоги, а також полегшити доступ важкохворих людей, а особливо дітей, до знеболюючих препаратів та виховати у громади Вінниччини позитивну громадську позицію щодо збереження життя кожної людини».

За словами Ігоря Матковського,«актуальність проблеми надання паліативної та хоспісної допомоги населенню підвищилась у зв'язку із значним зростанням кількості людей, що вмирають від хронічних, важких, невиліковних хвороб, онкологічних захворювань, страждаючи від важкого больового синдрому та психічної депресії».

Окремим соціально важливим сегментом паліативної та хоспісної медицини, що потребує все більших фінансових, організаційних та інтелектуальних ресурсів, на його думку, є медична та соціальна допомога хворим на пізніх стадіях ВІЛ/СНІДу».

Впродовж концерту гості мали нагоду насолодилися класичною і народною музикою у виконанні Академічного камерного оркестру «Арката», а також співом відомих вінницьких виконавців, авторською поетичною композицією, прекрасною легендою у виконанні юних дивовижних фей.

Усі небайдужі мали змогу зробити свій особистий внесок для закупівлі необхідного медичного обладнання та медикаментів у відділення паліативної та хоспісної допомоги МКЛ №3 та хоспісного відділення Вінницького обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом.





























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Как правильно выбрать ...

КОМЕНТАРІ