На Вінниччині відбувся забіг «Цінуй життя»,присвячений Всесвітньому Дню Паліативної допомоги (+фото)

На Вінниччині відбувся забіг «Цінуй життя»,присвячений Всесвітньому Дню Паліативної допомоги (+фото)

13.10.15 09:20 0 513
У суботу, 10 жовтня, на Європейській площі стартував забіг «Цінуй життя»,організований Вінницькою обласною громадською організацією «Вінницька асоціація медиків». Презентовано власний проект «Паліативна та хоспісна допомога дітям Вінниччини», за участю головних лікарів Вінницької обласної дитячої лікарні та Обласного центру профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІДом, студенства вінницьких ВНЗ, ВОО Товариство «Червоний хрест», ГО «Злагода», громадських інституцій Вінниччини, громадськості.

Нагадаємо, що захід проводився в рамках конкурсу з визначення програм, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання яких надається фінансова підтримка у 2015 році.

За словами голови Асоціації Руслани Харковенко, на Вінниччині десятки тисяч невиліковно хворих потребують хоспісної та паліативної допомоги. Такі люди в жодному разі не повинні залишатись на самоті, без підтримки. Число тих, хто в нашій країні потребує допомоги у збереженні людської гідності на останньому етапі життя, сягає 600 000 осіб. Вінниччина потребує відкриття дитячого хоспісу.

Нормативні документи стаціонарів не передбачають надання паліативної допомоги, маленьких пацієнтів виписують у домашні умови, не пристосовані для життєдіяльності. Над вирішенням цієї проблеми працюють ГО «Злагода» спільно з обласною дитячою клінічною лікарнею.

Учасники заходу мали змогу відвідати фотосушку та виставку малюнків діток, що є пацієнтами онко-гематологічного відділення Обласної дитячої лікарні, а також майстер-класи з виготовлення «браслетів життя».

Після невеличкої зарядки, колона рушила з Європейської площі по перехрестю вул.Козицького і вул. Соборної до Центрального парку.

Закінчили забіг активісти на Європейській площі біля башти.

































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ