Житомирські правоохоронці розшукують псевдорятувальника-шахрая

Житомирські правоохоронці розшукують псевдорятувальника-шахрая

13.10.15 14:40 0 489
У житомирському парку відпочинку двоє підлітків, повіривши незнайомцю, втратили свої мобільні телефони. Нині правоохоронці розшукують зловмисника та застерігають житомирян від надмірної довірливості.

За словами 12-річних хлопців, під час прогулянки до них підійшов невідомий чоловік, який назвався представником МНС. Незнайомець розповів школярам байку про можливу небезпеку, що можуть становити їх мобільні телефони, та запропонував «фахову перевірку». Тож підлітки віддали йому вартісні ґаджети. За деякий час чоловік зник, не повернувши їм телефони.

Хлопці розповіли про все, що сталося, батькам, а ті звернулися до міліції. Загальна сума збитку становить майже 5 000 гривень.

Нині розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці розпочали розшук шахрая.

Разом з тим працівники міліції закликають полісян бути обережними самим та застерегти дітей від подібного роду злодіянь, запам'ятавши деякі правила:

- розкажіть дітям, що не можна вихвалятися модними ґаджетами, особливо серед незнайомців, у громадському транспорті, на вулиці;

- варто ігнорувати прохання однолітків та дорослих «подивитися», як працюють функції телефону, погратися, перевірити його справність тощо;

- пам'ятайте, що у випадку, коли до вас звертаються з проханням терміново зателефонувати, під приводом викликати «швидку допомогу», повідомити про злочин, за інших екстремальних обставин – зробіть це самі, уточнивши адресу та дані того, хто потребує допомоги.

Прес-служба УМВС

України в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ