Чернівці: Харчування за системою «шведського стола» впроваджується ще в двох школах

Чернівці: Харчування за системою «шведського стола» впроваджується ще в двох школах

13.10.15 08:56 0 467
Ще в двох чернівецьких школах впроваджено систему «шведських столів» для харчування учнів 3-4 класів. Вперше ця система почала працювати в школі №16 ще з березня 2015 року, тепер учні шкіл №6 та №28 матимуть змогу обирати собі страву за бажанням. Перевага такого харчування очевидна, діти беруть лише таку кількість їжі, яку з'їдають. У школі №28 на сніданок було три види гарніру – картопляне пюре, кукурудзяна каша і вермішель, котлети курячі, сарделька, огірки, помідори, булочки, чай. Подібне меню було і в школі №6. І батьки, і діти задоволені системою «шведських столів», страви постійно підігріваються, є вибір, а після сніданку практично не залишається відходів.

«Чернівці – перше місто в Україні, де започаткована така система харчування для учнів молодших класів. Результат навіть перевершив наші сподівання, тому в наступному році впроваджуватимемо цю систему ще в кількох навчальних закладах, для цього заплануємо відповідні кошти в бюджеті. Вартість однієї лінії – більше 32 тисяч гривень», – сказав Чернівецький міський голова Олексій Каспрук під час відвідин шкіл.

562 учня 3-4 класів харчуються за типом «шведської лінії». Із них:– 126 учнів в школі №16, 207 учнів – в школі №6, 229 учнів – в школі №28.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ