Закарпатські рятувальники вивчали досвід польських колег з ліквідації НС

Закарпатські рятувальники вивчали досвід польських колег з ліквідації НС

13.10.15 08:02 0 520
Нещодавно закарпатські рятувальники на чолі з начальником Управління ДСНС у Закарпатській області Романом Гудаком із дводенним робочим візитом відвідали колег з Підкарпатського воєводства Республіки Польща. Дана зустріч стала можливою завдяки запрошенню коменданта Державної пожежної охорони Підкарпатського воєводства генерала Богдана Куліги.

Першого дня закарпатські рятувальники ознайомлювалися з державним пожежним підрозділом у місті Кросно та добровільним формуванням пожежників з населеного пункту Оджикон. Начальник Управління ДСНС Роман Гудак та начальник 1-го державного пожежно-рятувального загону міста Ужгород Василь Варга зосередили увагу на вивченні досвіду створення та функціонування підрозділів добровільної пожежної охорони на базі самоврядних територіальних громад. Дане питання набуло особливої актуальності у зв’язку з проведенням адміністративної реформи в Україні.

Закарпатські рятувальники також ознайомилися з структурою підрозділів, оглянули матеріально-технічну базу пожежних підрозділів, де польські колеги продемонстрували особистий вишкіл підрозділу, новітні зразки техніки, які перебувають на озброєнні у Польщі, індивідуальну екіпіровку пожежних, а й розповіли про організацію реагування на виклики добровольців, ознайомили з організацією соціального захисту пожежних та їх сімей.

На другий день закарпатці взяли участь у навчаннях з ліквідації пожежі на нафтопереробному заводі Орлен-Єдліче – одному з найбільших операторів нафтопродуктів у Польщі, який володіє мережею у більш ніж 1300 АЗС у Чехії, Німеччині та власне Польщі. Це й зумовило масштабність навчань, а кількість залученої техніки перевищувала 50 одиниць. Свою майстерність також продемонстрували професіонали-альпіністи, які рятували потерпілих з верхівок опор високовольтних ліній, а третій та четвертий епізоди навчань стосувалися відпрацювання практичних дій на випадок падіння пасажирського літака та витоку хімічної речовини у густонаселеному пункті.

«З польськими колегами ми співпрацюємо вже тривалий час. Ця поїздка стала важливим продовженням налагодження дружніх зв’язків. Під час проведення таких робочих зустрічей чи проведення спільних навчань відбувається обмін досвідом щодо взаємодопомоги між рятувальниками сусідніх країн. Тож ми й надалі готові співпрацювати з нашими польськими колегами, спільно реалізовувати нові проекти та обмінюватися досвідом у сфері цивільного захисту населення”, - наголосив під час зустрічі Роман Гудак.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Хмельницька область: ...

КОМЕНТАРІ