В Закарпатській області виноградівські міліціонери проводять профілактичні заходи задля недопущення продажу неповнолітнім алкоголю та тютюнових виробів

В Закарпатській області виноградівські міліціонери проводять профілактичні заходи задля недопущення продажу неповнолітнім алкоголю та тютюнових виробів

13.10.15 12:18 0 507
Співробітники сектору кримінальної міліції у справах дітей Виноградівського райвідділу міліції відвідали торгові заклади в районі, де провели профілактичні бесіди з працівниками щодо заборони продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім.

На сьогоднішній день актуальності набула проблема пияцтва та тютюнокуріння серед дітей. На жаль, деякі сучасні підлітки вже не уявляють свій повноцінний відпочинок без алкоголю та тютюну. Сприяють цьому продавці торгових і розважальних закладів, без вагань продаючи дітям заборонені товари. Тому виноградівські міліціонери проводять профілактичні бесіди з власниками і продавцями торгових закладів щодо недопущення таких фактів. От і днями правоохоронці відвідали заклади громадського харчування, магазини, цигаркові кіоски.

- Такі заходи проводимо регулярно, - каже співробітник сектору кримінальної міліції у справах дітей майор міліції Йосип Жовчак. - Наша мета - це попередження та профілактика правопорушень, пов'язаних із продажем алкогольних напоїв і тютюнових виробів неповнолітнім.

Правоохоронці попереджають про відповідальність за продаж неповнолітнім алкоголю й тютюну, яка передбачена ч.2 ст.156 Кодексу України про адміністративні порушення (Порушення правил торгівлі алкогольними та тютюновими виробами). Санкції даної статті передбачає штраф від 30 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Якщо ж у продавця виникають сумніви щодо досягнення покупцем 18-річного віку, він має право вимагати у покупця алкогольних напоїв та тютюнових виробів документ, що засвідчує його вік.

Міліціонери вкотре звертаються до власників та продавців закладів торгівлі із проханням неухильно дотримуватись чинного законодавства, не продавати алкогольні, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби дітям. Адже кожен з нас відповідає за здорове майбутнє наших дітей.

Шановні громадяни! У випадку встановлення фактів продажу в торгівельних закладах неповнолітнім алкогольних напоїв, пива та тютюнових виробів, дзвоніть на 102.

Інформація Виноградівського РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині у лісовому ...
Наступна новина: У Чернігові до 19 жовтня ...

КОМЕНТАРІ