У Хмельницькій області у Чемеровецькому районі відкрито реконструйований корівник

У Хмельницькій області у Чемеровецькому районі відкрито реконструйований корівник

13.10.15 15:04 0 634
10 жовтня на Чемеровеччині відбулася знакова подія – у с.Почапинці урочисто відкрили відрекоструйований корівник під молочно – товарний комплекс ТОВ «Оболонь-Агро». На свято завітали голова облдержадміністрації Михайло Загородний, голова Чемеровецької райдержадміністрації Олег Батюк, в.о. директора солодового заводу ПАТ «Оболонь» Сергій Прубняк, директор ТОВ «Оболонь - Агро» Михайло Жила, Чемеровецький селищний голова Леонід Павлюк, громада села. Голова обласної державної адміністрації Михайло Загородний, виступаючи перед присутніми, зазначив, що питання, пов'язане із розвитком сільського господарства, особливо твариництва завжди буде пріоритетним для аграріїв Хмельницької області. «На Чемеровеччині є потужні господарства, котрі не лише обробляють землю, а й займаються відродженням тваринницької галузі. Принагідно відзначити, що одним із таких агро формувань, яке тільки позитивно зарекомендувало себе у аграрному бізнесі, є ТОВ «Оболонь - Агро». Реконструйований корівник, - це інвестиції не лише у виробництво тваринницької продукції, це – інвестиції в село. Бо мова йде не лише про виробництво продукції, але й робочі місця для мешканців села, надходження до місцевого бюджету, розвиток села, покращення інфраструктури”, – підкреслив Михайло Васильович.

Говорив керівник Хмельниччини про неоголошену війну на сході України, акцентуючи увагу учасників зібрання на тому, що завдяки реалізації ефективної політики вищим керівництвом держави ми зараз спостерігаємо на Донбасі відносне перемир'я. Окремо він сказав і про те, що кожен українець, незалежно від вікових категорій повинен об'єднуватися навколо ідеї – будувати міцну, сильну та розвинену європейську країну, ім'я якій Україна. Михайло Загородний розказав жителям Почапинець, які були присутні на заході про здійснення децентралізації, наголошуючи на меті проведення добровільного об'єднання територіальних громад.

Голова районної державної адміністрації Олег Батюк під час свого виступу зазначив, що такі господарства як ТОВ «Оболонь – Агро» виконують важливі соціальні функції – створюють нові робочі місця, сплачують підвищену відсоткову ставку за оренду земельних паїв, що для сільської місцевості нині дуже важливо. Олег Богданович також відмітив активність господарства у наданні допомоги для військових у зоні АТО.

Михайло Васильович також поспілкувався із працівниками комплексу.

Довідково

Реконструкція корівника під молочно – товарний комплекс Почапинецького відділку ТОВ «Оболонь Агро» розпочалась в серпні 2014 року. В процесі здійснено капітальний ремонт стін, підлоги, перекриття приміщення, системи водопостачання та опалення. Комплекс розрахований на прив'язне утримання 200 дійних корів.

Комплектація залу для утримання та доїння корів здійснювалась обладнанням АТ «Брацлав» на суму понад 1 млн. грн., а саме:

- Доїльна установка УДМ – 200.

- Стійлове обладнання ОСК – 25.

- Система гноєвидалення.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Ужгороді на Минайській ...
Наступна новина: Луцьк: 45-м громадянам ...

КОМЕНТАРІ