На Хмельниччині працівники ДСНС закликають громадян не допускати виникнення пожеж у приватному житловому секторі

На Хмельниччині працівники ДСНС закликають громадян не допускати виникнення пожеж у приватному житловому секторі

13.10.15 12:32 0 503
Рятувальники Хмельниччини продовжують проводити роз’яснювальну роботу з населенням щодо запобігання пожежам у житловому секторі на території Хмельницького району.

Так, 12 жовтня рятувальники провели рейд щодо відпрацювання житлового сектору на території Розсошанської сільської ради, здійснили подвірний обхід будинків із метою нагадати жителям основні правила безпеки у побуті.

Фахівці Служби «101» інструктували громадян щодо дотримання правил безпеки під час використання електричного обладнання у зимовий період, застерегли від використання саморобних обігрівачів та закликали не перевантажувати електромережу потужними споживачами. Особливо пильно рекомендували оглянути печі опалення, побілити та оштукатурити їх, а перед топковим отвором обов’язково розмістити металевий лист.

У процесі профілактичної роботи були охоплені також особи з так званої «групи ризику» - громадяни, які зловживають алкоголем. Рятувальники не обмежилися інформуванням про основні вимоги безпеки цієї категорії населення, а й провели інструктажі із їхніми сусідами, закликавши не бути байдужими та періодично наглядати за неблагополучними особами.

Фахівці також акцентували увагу батьків малолітніх дітей на необхідності слідкувати за поведінкою дітей, аби до їхніх рук не потрапили сірники та запальнички. Адже дитячі пустощі з вогнем несуть за собою, як правило, трагічні наслідки.

Під час профілактичних заходів рятувальники поширили серед населення листівки та інші друковані матеріали з правил безпеки, де усі ключові аспекти детально окреслені та проілюстровані.

Хмельницький міськрайонний відділ

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернігові до 19 жовтня ...
Наступна новина: На Львівщині за «гарячими ...

КОМЕНТАРІ