Рятувальники провели урок безпеки життєдіяльності в Івано-Франківській спеціалізованій школі №5

Рятувальники провели урок безпеки життєдіяльності в Івано-Франківській спеціалізованій школі №5

13.10.15 10:30 0 608
Безпека життєдіяльності людини – одне з основних завдань, яке стоїть перед суспільством. Державна служба України з надзвичайних ситуацій приділяє цьому питанню постійну увагу, особливо, коли це стосується попередження травмування та загибелі дітей, навчання їх правил безпечної поведінки. Саме тому у навчальних закладах проводяться Тижні знань з основ безпеки життєдіяльності . Це значно посилює ефективність навчання дітей таким двом схожим за своєю сутністю поняттям: правила безпеки – правила життя.

Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності стартував на Прикарпатті. Рятувальники відвідують дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади, де на тематичних заняттях розповідають школярам про причини та наслідки пожеж, різного роду надзвичайних ситуацій, про діяльність пожежно-рятувальних підрозділів області. Крім того, працівники служби ще раз нагадують дітям про необхідність дотримання простих, але таких необхідних усім правил безпечної поведінки.

12 жовтня фахівці Управління ДСНС в області відвідали Івано-Франківську спеціалізовану школу І-ІІІ ступенів №5 з поглибленим вивченням німецької мови. Зазвичай педагоги радо запрошують працівників пожежно-рятувальної служби на уроки з безпеки життєдіяльності як до учнів молодших класів, так і до старшокласників, адже зустрічі з людьми у погонах надзвичайно позитивно впливають на дітей, змушують їх приділяти особливу увагу своїй безпеці, активно обговорювати такі проблеми та ділитися своїм ще не дуже багатим життєвим досвідом того, як їх вирішувати.

Урок, який провели рятувальники для другокласників, виявився напрочуд цікавим. Фахівці розповіли школярам про свою потрібну, проте небезпечну професію, про тривожні виклики та найскладніші випадки гасіння пожеж. Діти дізналися про діяльність водолазів, піротехніків, гірських рятувальників та медиків пункту охорони здоров’я Управління ДСНС в області.

Учням також наголосили на найхарактерніших небезпеках, котрі підстерігають на легковажних у побуті, під час навчання та відпочинку: пожежі – при необережному поводженні з вогнем, електричними і газовими приладами, отруєння – при неправильному виборі грибів, вибухи – при намаганні розібрати знайдені вибухонебезпечні предмети, загрозі заблукати – при неправильному виборі маршруту.

Школярі уважно слухали увесь матеріал, жваво обговорювали його та ставили багатозапитань. Одразу впадало у вічі щире дитяче зацікавлення цими проблемами. Усі зробили правильні висновки від почутого та пообіцяли рятувальникам, що поводитимуться чемно й обережно.

Тематичні заходи з питань безпеки життєдіяльності й надалі проводитимуться у навчальних закладах не лише в обласному центрі, а й по районах Івано-Франківщини. Вони, без сумніву, допоможуть прикарпатським школярам свідоміше ставитися до безпеки власного життя та безпеки життя оточуючих.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівська область: ...
Наступна новина: У Чернівцях двоє людей ...

КОМЕНТАРІ