В Чернігівській області розповіли як правильно підготуватися до походу в ліс?

В Чернігівській області розповіли як правильно підготуватися до походу в ліс?

13.10.15 14:41 0 520
Похід у ліс по гриби або задля відпочинку – типовий вид дозвілля в осінню пору. Однак навіть досвідчений турист, який добре знає місцевість, не повинен нехтувати правилами безпеки на природі. Цього року, з початком сезону збирання грибів, збільшилася кількість звернень до Служби порятунку про допомогу у пошуку заблукалих грибників. Аби уникнути виникнення надзвичайної події, ДСНС України закликає громадян дотримуватися елементарних рекомендацій щодо підготовки до прогулянки в лісі.

Насамперед, повідомте близьких, куди ви вирушаєте на відпочинок. Якщо вдома на даний момент нікого немає – залиште записку з відповідним повідомленням, де будуть вказані дата, час виходу, кількість людей, які відправляються разом із вами, напрямок руху та орієнтовний час повернення. Обов’язково зарядіть удома мобільний телефон і візьміть його з собою на природу.

Перед мандрівкою до лісу варто вивчити карту місцевості або орієнтовний план та запам’ятати орієнтири. Одягніть зручний одяг та взуття. Краще, щоб вбрання було яскравим – у камуфляжі вас можуть не помітити. Перевагу слід надавати червоним, жовтим, білим курткам; не зайвим буде наклеїти смужки, які відбивають світло. Потрібно пам’ятати, що погодні умови можуть швидко змінитися. Тому необхідно взяти і дещо тепліший одяг.

Захопіть із собою сірники (краще брати «мисливські» – вони горять за будь-якої погоди), ніж, компас, невеликий запас продуктів, флягу з водою, аптечку. Якщо у вас є певні хронічні захворювання, візьміть необхідні медикаменти, навіть якщо плануєте повернутися до моменту їх прийому.

І головне – не відпускайте в ліс без супроводу родичів похилого віку та малолітніх дітей! Адже без сторонньої допомоги вони можуть заблукати чи травмуватися.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ