Юні рятувальники «Школа безпеки» Тернопільщини стали переможцями

Юні рятувальники «Школа безпеки» Тернопільщини стали переможцями

13.10.15 11:54 0 535
З 2 по 9 жовтня в дитячому оздоровчому центрі «Дніпро», що на Київщині (смт. Козин Обухівського району), проходили заходи у рамках Всеукраїнського дитячо-юнацького табору «Рятувальник».

Цей табір – важлива сходинка у розвитку та поширенні руху юних рятувальників в Україні, що сприяє залученню до участі в осередках «Школи безпеки» якомога більшої кількості дітей та молоді.

Тут зібрались близько 200 дітей із різних куточків України віком від 10 до 18 років, щоб не лише продемонструвати свої здобутки, вміння та навички а й оволодіти азами професії рятувальника. Під час змагань діти брали участь у майстер-класах, конкурсах, тренуваннях, зведених польових навчаннях з проведення пошуково-рятувальних робіт в умовах надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру – на воді, в горах, при пожежі; надання домедичної допомоги та транспортування постраждалого; відпрацювання вправ з психологічної підготовки тощо.

На усіх етапах змагань Тернопільська команда показувала хороші результати. І у командному заліку юні рятувальники «Школа безпеки» Тернопільщини стали переможцями.

8 жовтня, відбулося урочисте вручення дипломів командам-переможцям та офіційне закриття Всеукраїнського дитячо-юнацького табору «Рятувальник». «Основна мета подібних заходів, - зазначив директор Департаменту організації заходів цивільного захисту Михайло Маюров – виплекати культуру безпечної поведінки, сформувати у свідомості дітей правильний алгоритм послідовності дій під час пожежі чи надзвичайної ситуації, навчити самостійно орієнтуватися та приймати правильні рішення у тій чи іншій екстремальній ситуації та дати підростаючому поколінню нові знання, уміння та навички, які знадобляться у повсякденному житті.

Також у даних змаганнях усі учасники винесли для себе важливі правила, навчилися чогось нового у сфері порятунку та показали, що лави ДСНС, в майбутньому, можуть поповнити такі перспективні хлопці та дівчата».

По завершенню дійства, усі учасники подякували організаторам дитячо-юнацького табору «Рятувальник».

Та найкращою подякую для працівників ДСНС стали усміхнені обличчя дітлахів, які приймали участь у змаганнях, адже додому вони поїхали переповнені незабутніми враженнями та набутими знаннями.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ