У Рівненській області "Заробив" на крадіжках п'ять років за ґратами

У Рівненській області "Заробив" на крадіжках п'ять років за ґратами

13.10.15 14:43 0 514
Звільнившись умовно достроково, 20-річний мешканець села Калинівка Сарненського району вирішив продовжити давно розпочату «злодійську справу». Спочатку скоїв крадіжку на своїй батьківщині, а потім переїхав на промисли у Рівненський район, де завдав двом власникам збитків на триста тисяч гривень. На цьому і «заробив» — п'ять років у колонії.

Свій злочинний життєвих шлях молодик розпочав ще будучи неповнолітнім. Після чергової судимості за майнові злочини, звільнився навесні умовно достроково. Втім, розпочинати життя із чистого аркушу не захотів і вже у травні скоїв першу крадіжку. Коли виходив після застілля зі своїм товаришем на Сарненщині, із подвір'я «прихопив» бензопилу. Через деякий час у пошуках кращої наживи приїхав до обласного центру. Поселившись в одному із готелів, їздив на «заробітки» у Рівненський район. Наступною крадіжкою став викрадений із будинку у селі Шпанів ноутбук. А вже через три дні у селі Бармаки дохід молодика суттєво зріс. Господарі будинку були на святкуванні в одному із місцевих кафе, а не зачинена брама привернула увагу крадія. Шляхом віджиму металопластикового вікна той проник до оселі, звідки викрав 11 тисяч доларів США, 20 тисяч гривень та 11 золотих виробів.

Завдяки проведеним розшуковим заходам співробітники карного розшуку Рівненського райвідділу спільно з колегами з обласної міліції встановили та на одній із вулиць Рівного затримали зловмисника.

Уже в райвідділі він в усьому зізнався та чітко розповідав про кожний свій крок.

— За фактами крадіжок відомості були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частинами 3, 4 статті 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України, — повідомив заступник начальника Рівненського РВ УМВС – начальник кримінальної міліції Віталій Дмищук. — Після проведених експертиз та слідчих дій кримінальне провадження скерували до суду.

На судовому засідання підозрюваний не заперечував своєї вини, активно сприяв у розкритті злочину, що є пом'якшуючою обставиною у скоєному кримінальному правопорушенні. Тож Феміда призначила йому покарання у виді п'яти років позбавлення волі. Також до основного терміну додалася частину невідбутого – три місяці.

Марія ЮСТИЦЬКА,

Рівненський РВ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: Чернівці: У електронного ...

КОМЕНТАРІ