Чернівці: Пілотний проект “Екстериторіальність” у сфері проведення реєстраційних дій

Чернівці: Пілотний проект “Екстериторіальність” у сфері проведення реєстраційних дій

14.10.15 16:37 0 715
З метою створення сприятливих умов для отримання фізичними та юридичними особами адміністративних послуг у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб–підприємців у Чернівецькій області з 16.10.2015 запроваджується пілотний проект «Екстериторіальність подання документів».

Даний проект передбачає:

подання документів для проведення реєстраційних дій щодо юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців незалежно від місцезнаходження/місце проживання цих осіб, у межах усього переліку адміністративно-територіальних одиниць, у яких запроваджено реалізацію цього пілотного проекту.

До складу таких адміністративно-територіальних одиниць увійшли також територіальні органи Міністерства юстиції у Вінницькій, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Одеській, Сумській областях, та Головному територіальному управлінні юстиції у м. Києві.

Пілотний проект ” “Екстериторіальність проведення реєстраційних дій полягає в поданні документів для проведення реєстраційних дій щодо:

– внесення запису про підтвердження відомостей про юридичну особу;

– внесення та зміни відомостей про кінцевих бенефіціарних власників (контролерів) юридичної особи, у тому числі кінцевих бенефіціарних власників (контролерів) її засновника, якщо засновник – юридична особа; зміни власника істотної участі засновника юридичної особи, якщо засновник – юридична особа;

– зміни додаткової інформації про зв'язок з юридичною особою;

– державної реєстрації фізичної особи, яка має намір стати підприємцем;

– зміни до відомостей про фізичну особу – підприємця;

– припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця за її рішенням;

– заяви про втрату оригіналів установчих документів юридичної особи;

– фінансової звітності про господарську діяльність юридичної особи у складі балансу і звіту про річні фінансові результати.

Запровадження пілотного проекту дає можливість суб'єктам підприємницької діяльності оперативно вирішувати ті чи інші питання, пов'язані з внесенням інформації до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців незалежно від місця їх перебування.

Втілення пілотного проекту надало можливість представникам бізнесу вільно вибирати місце подання документів, а також вирішити проблеми щодо нерівномірного навантаження на державних реєстраторів в різних органах реєстрації.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівські школярі ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ