Чернівчан закликають долучатися до організації дорожнього руху

Чернівчан закликають долучатися до організації дорожнього руху

14.10.15 08:00 0 519
Нову схему дорожнього руху, яка дозволяє збільшити пропускну здатність вулиць та організувати додаткові паркувальні місця за рахунок зміни напрямків руху вулицями, перегляду встановлених знаків заборони паркування, розроблено та затверджено для центральної частини Чернівців. Про це на брифінгу повідомили міський голова Олексій Каспрук, громадський активіст Андрій Олійник, керівник проекту E-city Леонід Курилюк та представник міського відділення ДАІ Микола Пантя.

До розробки схеми долучилися фахівців департаментів міської ради, Державтоінспекції, представники Асоціації перевізників, служб таксі та громадські активісти, які працювали у складі робочої групи, створеної розпорядженням міського голови Олексія Каспрука.

За новою схемою на другорядних вулицях організовано односторонній рух, що дає змогу паркувати автомобілі з обох боків проїжджої частини дороги. На основних магістралях обрані ділянки, де паркування дозволено з урахуванням збереження пропускної здатності вулиць та можливості припаркувати автомобіль без порушень ПДР водіям, які пересуваються даними вулицями в різних напрямках.

Про зміни в схем дорожнього руху мешканці та гості міста зможуть дізнатися за допомогою електронної мапи, файлу зі схемою для завантаження на мобільний пристрій через зчитування QR-коду. Нова схема руху буде також розміщена на сайті міської ради. Робоча група закликає місцеві інформресурси використати електронну мапу для інформування своїх користувачів, читачів.

Скориставшись електронною мапою, чернівчани заздалегідь зможуть змінити свої маршрути руху та обрати місце, де можна припаркувати автомобіль.

Розробники нової схеми організації дорожнього руху в центральній частині міста користувалися наступними принципами:

o Заборона паркування має бути відсутня в місцях, де припаркований транспорт не заважає проїзду транспортного потоку;

o Водій має мати можливість припаркувати авто без порушення правил, не зважаючи на напрямок руху;

o Тотальна заборона паркування провокує водіїв на порушення ПДР через безвихідь;

o Ті ділянки з забороною паркування, які залишаться після запровадження даної схеми, будуть мати особливу вагу для водія, оскільки кожен буде знати, що в безпосередній близькості до пункту призначення є зони, доступні для паркування, а екіпажам ДАІ буде легше контролювати порушення ПДР в зонах заборони паркування.

Запроваджені зміни в організації дорожнього руху торкнулися лише найбільш проблемних ділянок. За необхідністю, зверненнями громадян, у разі доцільності зміни в організацію дорожнього руху будуть вноситися і на інших вулицях в межах малого транспортного кільця.

Робоча група продовжує збирати пропозиції від громадян для подальшої оптимізації схеми дорожнього руху, як в центральній частині, так у всьому місті. Долучитися до розробки концепції дорожнього руху у Чернівцях закликають прихильників розвитку пішохідної, велосипедної інфраструктури,представників маломобільних верств населення.

Результати впровадження нової схеми дорожнього руху уважно аналізуються. Якщо після винесення змін на певних ділянках будуть спостерігатися певні незручності, затори, комісія оперативно буде реагувати на такі ситуації та вносити корективи.

Також оголошується збір пропозицій щодо оптимізації роботи світлофорних об'єктів, розташування пішохідних переходів тощо.

При формуванні Концепції дорожнього руху у Чернівцях максимально враховуються пропозиції громадськості, інтереси, як пішоходів, так і водіїв, інтереси мало мобільних верств населення, питання безпеки.

Схема дорожнього руху центральної частини м. Чернівці (посилання)

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Как правильно выбрать ...
Наступна новина: На Рівненщині затримали ...

КОМЕНТАРІ