Буковина: рятувальники провели в дитячому садочку інформаційно-розважальний захід «Пам’ятай про безпеку,малюк»

Буковина: рятувальники провели в дитячому садочку інформаційно-розважальний захід «Пам’ятай про безпеку,малюк»

14.10.15 08:57 0 616
13 жовтня працівниками Управління ДСНС України у Чернівецькій області було організовано проведення інформаційно-розважального заходу в дошкільному навчальному закладі № 8, який знаходиться в Чернівцях по вул. Стефюка. Сам захід проводився під гаслом «Пам’ятай про безпеку, малюк». Його проведення стало можливим завдяки налагодженій тісній співпраці рятувальників краю із представниками освітньої галузі.

Сам захід був поділений на 2 частини, відповідно до вікових груп дітлахів. Так, в ході спілкування з вихованцями молодшої вікової категорії рятувальники в ігровій формі для кращого сприйняття інформації розповіли діткам про правила безпеки. В свою чергу, малеча теж підготувалася до свята, показавши свої театральні здібності у міні-виставі «Небезпека ховається в дрібничках». Під час даного номеру дітки показали, що потрібно робити у разі виникнення пожежі в помешканні: як правильно зателефонувати до Служби порятунку 101, що потрібно говорити, щоб пожежно-рятувальні підрозділи змогли правильно визначити місце пожежі. Слід зазначити, що навіть на такий юний вік, у дітей є певна база знань, зокрема, всі вихованці садочку знали, що телефонувати потрібно за номером 101.

Для вихованців старшої вікової групи було організовано справжні змагання. Учасники команд «Іскра» та «Вогник» змагалися у вдяганні бойового одягу вогнеборців на швидкість, відповідали на запитання з протипожежної тематики. Окрім цього, в рамках пожежної естафети діти повинні були самотужки спробувати ліквідувати «міні-пожежу». Всі ці етапи викликали у дітей справжнє задоволення та лише позитивні емоції. Також учасники естафети були нагороджені медалями.

В ході заходу рятувальники не забули нагадати діткам та їхнім вихователям правила безпеки та що робити у разі виникнення пожежі, виявлення вибухонебезпечного предмету чи іншої надзвичайної події. Насамкінець зустрічі рятувальники вручили вихователям садочку пам’ятки та листівки з правилами безпеки, компакт-диски з повчальними мультфільмами для подальшого навчання дітей правилам безпеки.

«Важко передати наскільки наші вихованці залишилися задоволеними від проведеного дійства. Та найважливіше, що разом із позитивними враженнями, діти отримали ще й корисні знання, які обов’язково допоможуть їм у майбутньому» – підбила підсумки заходу завідуюча ДНЗ № 8 Надія Українець.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ