В Чернівецькій області рятувальники проводять профілактичну роботу з громадянами щодо недопущення виникнення пожеж

В Чернівецькій області рятувальники проводять профілактичну роботу з громадянами щодо недопущення виникнення пожеж

14.10.15 15:39 0 555
Із настанням холодної пори року збільшується ризик виникнення пожеж в помешканнях громадян. Це пояснюється тим, що люди намагаються обігріти свої домівки, однак при цьому краяни часто не дотримуються правил пожежної безпеки. Саме тому, працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області проводять ряд профілактичних заходів, основною метою яких є недопущення виникнення пожеж в оселях громадян. Велике значення при цьому приділяється роз’ясненню краянам правил безпеки. Для цього рятувальники спільно з представниками органів місцевого самоврядування та соціальних служб здійснюють попереджувальні рейди, відвідуючи помешкання буковинців. Так, 12 жовтня такі заходи проводилися в смт. Лужани Кіцманського району та в самому місті Кіцмань. Представники рейдових груп основну увагу приділили самотнім мешканцям, громадянам похилого віку та тим, які потребують соціальної підтримки.

Спілкуючись з людьми, фахівці Кіцманського районного відділу Управління ДСНС звернули увагу людей на важливості дотримання правил пожежної безпеки саме в осінньо-зимовий пожежонебезпечний період. «Пам’ятайте, що саме «людський фактор» є тією основною причиною, яка призводить до виникнення пожеж. Дотримуйтеся правил пожежної безпеки, бережіть власне життя та здоров’я!» – зверталися рятувальники до людей. Окрім цього, краянам вручили пам’ятки та листівки з правилами пожежної безпеки. В ході проведеної роботи представники рейдових груп відвідали майже 70 помешкань та поспілкувалися із понад 170 краянами.

Такі рейди проводяться на території всієї Чернівецької області. Дана робота дуже важлива, адже завдяки цьому можна запобігти виникненню пожеж і, як наслідок, зменшити матеріальні збитки та, щонайголовніше, врятувати людське життя. «Основна мета такої роботи – нагадування людям, що дотримання елементарних правил безпеки не вимагає жодних зусиль, проте завдяки цьому можна запобігти біді» – зазначив т.в.о начальника Кіцманського районного відділу УДСНС у Чернівецькій області майор служби цивільного захисту Віктор Гуцуляк.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Львів: пристебнись! Пасок ...

КОМЕНТАРІ