На Вінниччині відбувся круглий стіл до Дня захисника України (+фото)

На Вінниччині відбувся круглий стіл до Дня захисника України (+фото)

14.10.15 08:02 0 527
Напередодні Дня захисника України в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації за ініціативи голови «Асоціації ветеранів силових структур України» Петра Бойка відбулось засідання «круглого столу».

Представники військових асоціацій області та козацьких товариств, військовослужбовці, учасники АТО, громадські активісти вирішили напередодні свята обговорити нагальні питання сьогодення. Зокрема, сприяння зміцненню патріотичного духу у суспільстві, роль Збройних Сил України в забезпеченні обороноздатності держави, становлення національного війська, соціально-правовий захист та пенсійне забезпечення ветеранів військової служби.

Уперше наша держава відзначатиме День захисника України під гаслом – «Сила нескорених». Свято започатковане у важкі часи для вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України».

«Відтепер, День захисника України відзначатимуть 14 жовтня, у день свята Покрови Пречистої Богородиці. У результаті реакції на збройну агресію Росії ми відмовились від радянських символів і свят, зокрема, від Дня захисника Вітчизни. Президент України, враховуючи історичне значення й заслуги козацтва в утвердженні української державності та його вагомий внесок у сучасний процес державотворення, визначив саме цю дату своїм указом» – зауважив Петро Бойко. Також він звернув увагу на активну діяльність Асоціації, спрямовану на військово-патріотичне виховання населення. «Так, в суботу ми організували урочисту ходу, присвячену Дню захисника, а в понеділок у Вінниці відбувся фестиваль патріотичної пісні та строю» - підкреслив Петро Бойко.

По закінченню учасники заходу привітали присутніх офіцерів, ветеранів військової служби та усю українську громаду із наближенням свята.









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівчан закликають ...
Наступна новина: В Ужгороді працівники ДСО ...

КОМЕНТАРІ