Майже 500 дітей з Вінницької та Черкаської областей взяло участь у фестивалі дитячої народної творчості «ПОКРОВА-FEST» (+фото)

Майже 500 дітей з Вінницької та Черкаської областей взяло участь у фестивалі дитячої народної творчості «ПОКРОВА-FEST» (+фото)

14.10.15 16:41 0 626
Вперше на Вінниччині відбувся Всеукраїнський фестиваль дитячої народної творчості під омофором Української православної церкви, який проходив у м. Немирові 10-11 жовтня, і присвячувався «Покрову Пресвятої Богородиці».

Майже 500 дітей з Вінницької та Черкаської областей взяло участь у фестивалі «ПОКРОВА-FEST».

Організатором заходу стала релігійна громада парафії Святителя Луки Кримського Української православної церкви м. Немирів, настоятелем якої є протоієрей Василь Гончарук.

Фестиваль відбувся в Будинку культури Немирівського санаторію «Авангард» за підтримки Тульчинської єпархії УПЦ, Немирівської районної державної адміністрації, Немирівської Районної Ради та Немирівської Міської Ради.

Ідею проведення фестивалю запропонувала молодь храму в особі Олесі Андрієнко, яка водночас є керівником студії бально-спортивного танцю «Ритм» м. Немирова.

Храм відвідує велика кількість дітей та молоді. Всі вони наділені Богом різними талантами. Саме тому при парафії започатковано діяльність різних гуртків, в системі працюють недільні школи. Для них щороку організовується літній відпочинок (в цьому році більше 120 дітей відпочивали у с. Гранітному Немирівського району), веломарафони (у липні цього року відбувся веломарафон до Студенецького джерела с. Остапківці Немирівського району), паломницькі та туристичні поїздки, конкурси, спортивні змагання та розваги.

Відродити і зберегти український фольклор, регіональні традиції і звичаї, популяризувати дитяче мистецтво, поєднати народну і духовну спадщини, поширити туристичні можливості Немирівщини, як регіону України поставили собі за мету молоде покоління прихожан храму.

Часу на підготовку заходу було небагато, адже всі хотіли, щоб він був приурочений святу Покрову Божої Матері.

На ідею церкви відгукнулось 18 танцювальних колективів, 18 ансамблів та хорових колективів, 9 вокалістів та 5 декламаторів всіх вікових категорій (діти від 4 до 20 років).

Санаторій «Авангард», де проходив фестиваль, в ці дні був незвично наповнений дитячими голосами, піснями і танцями – молодими талантами.

Незалежно від віри сповідання, своєї національності – діти в у своїй творчості прославляли українську культуру, красу навколишнього світу та людської душі.

Плідні результати дав Покровський фестиваль: виявлено талановитих та яскравих виконавців, розкрито творчий потенціал дітей та молоді. Діти, колективи, а разом з ними і їх викладачі, обмінялись досвідом, підвищували свій професійний рівень, ознайомилися з новими тенденціями та напрямами в мистецтві та педагогіці через творчу роботу.

В рамках фестивалю для дітей було підготовлено екскурсію до найкрасивішої архітектурної пам'ятки Немирова - Палацу княгині Щербатової.

























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Закриття мотосезону у ...

КОМЕНТАРІ