До Дня захисника України в обіг уведено нову монету

До Дня захисника України в обіг уведено нову монету

14.10.15 19:20 0 665
Вчора, 12 жовтня, Національний банк вводить в обіг 50 тисяч штук 5-гривневих монет «День захисника України». Це державне свято цього року в Україні відзначатимуть 14 жовтня уперше і цього дня в країні буде офіційний вихідний.

Як наголосили в НБУ: «Монета присвячена вшануванню мужності та героїзму, нескореності й волелюбності борців за національну справу усіх поколінь та Дню захисника України. Це свято за історичною традицією відзначається 14 жовтня — у день Покрови Пресвятої Богородиці, за яким закріпилася ще й друга назва — Козацька Покрова, воно асоціюється з такими поняттями, як військова честь, звитяга, мужність та лицарство. Образ Божої Матері, яка тримає білу довгу покрову, став своєрідним оберегом України, символом її споконвічного прагнення до встановлення злагоди і миру».

На аверсі монети на тлі орнаменту розміщені постать Пресвятої Богородиці, під омофором якої козаки (ліворуч) та сучасні воїни-захисники (праворуч). На реверсі монети на тлі камуфляжу (використано тамподрук) стилізовано зображено тризуб — знак Княжої Держави Володимира Великого, угорі написи півколом: «За честь! За славу!За народ!».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області у ...
Наступна новина: На Хмельниччині під час ...

КОМЕНТАРІ