В Івано-Франківській області нові знання – задля власної безпеки

В Івано-Франківській області нові знання – задля власної безпеки

14.10.15 12:43 0 576
Про діяльність пожежно-рятувальної служби Івано-Франківщини, її історію та досягнення, а також про будні рятувальників мешканці Прикарпаття мають змогу дізнатися, відвідавши музей пожежно-рятувальної служби області, що уже більш як два десятиліття гостинно відкриває двері перед відвідувачами. Багато цікавого є у виставкових залах для дорослих. Що ж стосується дітей, то цей музей для них – справжній храм знань та нових вражень.

Особливо частими візити дітей сюди стають під час Тижня безпеки життєдіяльності.

13 жовтня в залах музею пожежно-рятувальної служби області побували учні Івано-Франківської загальноосвітньої школи № 3. І, хоча про цей музей діти уже чули від своїх старших товаришів, побачити усе на власні очі – зовсім інша справа.

Розпочалася екскурсія в актовій залі. Тут на чільному місці красується кінно-бочковий хід, що був на озброєнні у пожежних Станіславова до 1924-го року. Здається, варто заплющити очі – і побачиш, як баскі коні пожежників біжать вузькими вуличками старого міста, поспішаючи на черговий поєдинок з вогнем.

У залі історії захоплююча розповідь начальника відділу зв’язків із ЗМІ та роботи з громадськістю Управління ДСНС в області Христини Перцович немовби піднесла завісу часу. Перед дітьми постало охоплене полум’ям місто – величезна пожежа 1868 року у Станіславові, коли вигоріла його третина. Саме ця пожежа призвела до створення у нашому місті першого професійного підрозділу вогнеборців. З фотокарток на стіні відслідковували юні відвідувачі виставки усі етапи становлення та розвитку пожежної охорони на Івано-Франківщині.

Захоплюючі діорами та спеціальне обладнання рятувальників побачили школярі у наступних залах виставки-музею. В кінці екскурсії діти охоче ділилися враженнями від побаченого і почутого. Адже, окрім захопливої екскурсії, начальник відділу зв’язків із ЗМІ та роботи з громадськістю Управління ДСНС в області Христина Перцович нагадала школярам основні правила безпеки життєдіяльності, котрих потрібно дотримуватися і вдома, і в школі, і під час відпочинку, пояснила, що здебільшого до вогняних трагедій чи інших надзвичайних ситуацій призводять людська халатність, необережність, нехтування важливими й потрібними знаннями.

Отже, діти отримали не лише насолоду, зазирнувши на мить у минуле рідного краю, а й зробили певні висновки, котрі, безперечно, знадобляться їм у майбутньому житті.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ